Alcaraz, ABD Açık’ta kazanıyor ve Djokovic’e kuralarda büyük isimler düşüyor

Alcaraz Alcaraz

Carlos Alcaraz, Grand Slam tenisinin sabahtan gece yarısına kadar süren aksiyonunu seviyor ve tüm gününü skorları kontrol ederek geçirdiğini söylüyor

Carlos Alcaraz, Grand Slam tenisinin sabah-gece aksiyonunu seviyor ve skorları kontrol etmek için tüm gün harcadığını söylüyor.

Ayrıca, Novak Djokovic‘in tarafında olan Amerika Açık kurasının, Djokovic‘in alt yarısının,  4 numaralı Holger Rune,  5 numaralı Casper Ruud ve 7 numaralı Stefanos Tsitsipas‘ın kayıplarını gördüğünü zaten biliyor. Geçen yılın şampiyonu, üçüncü tura ulaşmak için Lloyd Harris‘i 6-3, 6-1, 7-6 (4) yendi, ve şu an için en iyi oyuncuların büyük çoğunluğu kurasının kendi yarısında kalıyor.

20 yaşındaki Alcaraz, bazı oyuncular sadece kendilerine odaklandıklarını söylerken, etrafında neler olduğunun farkında. Alcaraz, “(Kuranın) üst kısmında ya da alt kısmında olması fark etmez, tüm sonuçları takip ediyorum,” dedi.

Alcaraz

Alcaraz

9 numaralı seri başı Taylor Fritz ve onuncu sıradaki Frances Tiafoe, 2022 ABD Açık yarı finallerinde Alcaraz‘a kaybedenler dışında, çekilişin alt yarısında kalan diğer ilk 10 seribaşı oyunculardır. Üst yarıda hala 3 numaralı Daniil Medvedev, 6 numaralı Jannik Sinner, 8 numaralı Andrey Rublev ve üç yıl önce Flushing Meadows‘da ikinci olan 12 numaralı Alexander Zverev yer alıyor.

Eğer Alcaraz, Harris karşısında yaptığı gibi oynarsa, herhangi biri için hazır olacak. Alcaraz, beş kez servis kırdığı Harris karşısında üçüncü sette 4-2 geri düştükten hemen sonra hızla toparlandı.

“Harika bir maç oynadığımı düşünüyorum,” dedi Alcaraz.

Sıradaki rakip Cumartesi günü Birleşik Krallık’tan 26 numaralı Dan Evans. Alcaraz, daha önceki iki buluşmayı da kazandı, bu sezonun başında Barcelona’da dahil.

“Gerçekten sert bir oyuncu. İyi servis ve vole, iyi file oyunu,” dedi Alcaraz. “Gerçekten zor olacak. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Eğer bu maçı kazanmak istiyorsam çok çok iyi dönmem gerekecek.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*