Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic Cincinnati’de karşılaşma ayarladı

Djokovic Djokovic

Pazar günü Western & Southern Open finalinde bize başka bir klasik sunacaklar mı? Galip gelen kim olacak?

CINCINNATI, Ohio – “Turnuvanın başında herkesin istediği ve beklediği buydu,” dedi Novak Djokovic, Carlos Alcaraz‘a karşı Pazar günü oynadığı final hakkında sorulan soruya. “İşte şimdi buradayız.”

Görünüşe göre Djokovic, beş hafta önce Wimbledon finalinde kendisini yenen adamla karşılaşmaktan çekinmiyor.

Djokovic, “Bu bir rekabete dönüşüyor gibi görünüyor,” dedi. “Bunu seviyorum.”

Ayrıca Alcaraz ile oynadığı son üç turnuvanın her birinde karşılaştığını da belirtti. Roland Garros‘taki yarı finalde, Alcaraz kramp girmeden önce iki parlak seti paylaştılar. Wimbledon finalinde, Alcaraz‘ın kazandığı beş setlik bir klasikle Paris maçının vaatlerini ve daha fazlasını yerine getirdiler.

Toprak ve çimde karşılaştıktan sonra, Cincinnati‘de ilk kez sert kortta karşılaştıklarında yüzey üçlüsünü tamamlayacaklar.

Bu ikili bir araya geldiğinde unutulmaz şeyler oluyor. Madrid‘deki yarı finalde 2022’nin en iyi maçını oynadılar ve Wimbledon‘da 2023’ün ve muhtemelen on yılın en iyi maçını oynadılar. Her ikisinin de kendine özgü bir stili var: 20 yaşındaki Alcaraz tüm sahayı kasıp kavuran bir silahşör; 36 yaşındaki Djokovic ise bir verimlilik timsali. Ancak ikisinin birleşimi ve eşit parlaklıkta vurma ve koşma yetenekleri kıvılcımlar saçıyor.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Alcaraz, Wimbledon ve Madrid‘de kazandı ancak her iki maç da başa baş geçti ve her iki şekilde de sonuçlanabilirdi. Her iki oyuncu da Wimbledon’dan bu yana ilk ATP turnuvasını oynuyor ancak bu finale gelene kadar çok farklı yollardan geçtiler.

Djokovic, Şubat ayından bu yana ilk sert kort turnuvasında yarışan biri için şaşırtıcı derecede sorunsuz bir yolculuk geçirdi. Alejandro Davidovich Fokina ikinci tur maçlarında bir setten sonra emekli oldu ve Gael Monfils 16. turda, Taylor Fritz ise çeyrek finalde vasatın altında performanslar sergiledi. Alexander Zverev onu iki yakın sette zorladı ama üçüncü sete geçemedi. Djokovic her turda daha iyi görünüyordu ve Zverev‘e karşı ikinci turda 5-4’te maç için servis atarken gerildikten sonra, hemen geri kırmakta ve galibiyet için dayanmakta sorun yaşamadı.

Alcaraz ise Pazar gününe kadar uzun bir yol izledi. Jordan Thompson, Tommy Paul, Max Purcell ve Hubert Hurkacz‘a karşı oynadığı dört maç da üç set sürdü. Hurkacz ikinci sette 5-4’te bir maç sayısı yakaladı ancak kolay bir forehand vuruşunda uzun süre tereddüt ederek topu dışarı gönderdi. İkinci sette de 4-1 öndeyken Alcaraz kükreyerek üç forehand kazananı vurdu ve seti almak için altı sayı kazandı. Tüm hafta boyunca ilk kez oyunu uzun bir süre boyunca alev aldı.

Alcaraz final için tam zamanında en iyi vitesini buldu mu? Djokovic‘ten çok daha fazla tenis oynamasına rağmen, daha kötü durumda olmadığını söylüyor.

Djokovic

Djokovic

“Muhtemelen insanlar finalde yorgun olacağımı düşünebilir,” diyor Alcaraz. “Ama ben kendimi iyi hissediyorum. Üçüncü sette, uzun maçlarda oynamam önemli değil, fizyoterapistim ve ekibimle birlikte gerçekten çok iyi iyileşiyorum.”

“Turnuvanın ilk maçını oynayacakmışım gibi hissediyorum,” diye ekledi gülümseyerek.

Bir seçim yapmak zor. Djokovic oyunun en iyi sert kort oyuncularından biri, ancak Alcaraz son Amerika Açık şampiyonu. Alcaraz Wimbledon’da Djokovic‘i yendikten sonra kendine güveniyor olmalı ama Djokovic de Flushing Meadows‘a gitmeden önce ona üst üste iki maç kaybetmemek için motive olmalı. Djokovic Cincy‘de genel olarak daha yüksek seviyede oynadı, ancak Alcaraz muhtemelen hala daha yüksek tavana sahip. Seyirciler bu hafta iki adamı da destekledi ama finalde Alcaraz‘ın Djokovic‘ten daha fazla destek alacağını tahmin ediyorum.

Pazar günü hangi Alcaraz‘ı göreceğiz? Muhtemelen en önemli soru bu. Hâlâ formunu arıyor mu olacak yoksa bu anın parlak ışıkları en iyi performansını hemen ortaya çıkaracak mı? Djokovic‘le oynamanın kendisini gerdiğini söylemişti ama Wimbledon finalinde servis atarken bu gerginlikten eser yoktu.

Alcaraz şu anda oyununu herkesin üzerine çıkarabilir ve finalde bunu kolayca yapabilirken, Djokovic bu hafta daha emin olan taraf oldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*