Carlos Alcaraz, Cincinnati finaline yerleşmek için Hubert Hurkacz’ı geride bıraktı

Alcaraz Alcaraz

Alcaraz, 2-6, 4-5, 30-40’ta maç puanına karşı kararlı bir şekilde durdu ve daha sonra ikinci setin tie-break’inde 4-1 geriye düştü, ancak daha sonra geri dönerek tamamladı.

Mücadeleden yılmayan Carlos Alcaraz, Cumartesi günkü yarı finalde Western & Southern Open‘daki en büyük sınavıyla karşılaştı ve maç puanı gerideyken bu sınavı başarıyla geçti.

Dünya 1 numarası, Polonyalı Hubert Hurkacz‘ı 2-6, 7-6(4), 6-3 yenerek Cincinnati‘deki ilk finaline çıkmaya hak kazandı.

Alcaraz‘ın iki saat 18 dakika süren zaferi Queen City‘deki dördüncü üç setlik maçıydı ama en zorlu mücadelesiydi: Alcaraz 2-6, 4-5, 30-40’ta servis atarak maç puanını kaçırdı ve daha sonra geri gelmeden önce ikinci set eşitlik bozmada 4-1 gerideydi. İlk 10 break puanının hiçbirini değerlendiremeyen Alcaraz, final setinin dördüncü oyununda üçüncü şansında kendisine maçı kazandıran break’i elde etti.

Bu aynı zamanda Alacaraz‘ın Hurkacz‘ı yenmek için son haftalarda ikinci kez toparlanışıydı; Toronto‘da bir set geriden gelerek 3-6, 7-6(2), 7-6(3) kazanmıştı.

Alcaraz korttaki röportajında “Zihinsel bir yarı finaldi, orada kalmak zorundaydım,” dedi. “Çok fazla kırılma noktası yaşadım, gerçekten zordu. Açıkçası bir maç puanı kurtarmak asla kolay değildir ama koçumla her zaman pozitif kalmak ve orada kalmak hakkında konuşuyorduk. Şansımın olacağını biliyorduk ve ben de bunu değerlendirmeye çalıştım.

“Hubi’ye karşı her maç gerçekten çok zor ama kazanabildiğim için gerçekten çok mutluyum.”

Alcaraz 2023’te oynadığı 12 turnuvada sekizinci, bu yıl Masters 1000 seviyesinde ise üçüncü finaline yükseldi ve geçen ay Wimbledon‘da Alcaraz’ın beş sette kazandığı finalin rövanşında 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic‘e karşı kariyerinin 13. ATP tekler şampiyonluğu için oynayacak.

Ve belki de en önemlisi, Alcaraz‘ın yarı finaldeki geri dönüşü, Pazar günkü finalin sonucu ne olursa olsun, bu galibiyetle iki hafta sonra Amerika Açık‘ta 1 numaralı seri başı olmayı garantiledi. Flushing Meadows‘daki tek erkekler kurasında ilk sırada yer alacak olan Alcaraz, 12 ay önce kazandığı büyükler şampiyonluğunu korumaya çalışacak.

Alcaraz, “Gerçekten zorlu bir turnuva oldu, tüm maçlar üç set sürdü,” dedi. “Ama bu tür maçları kazandığım ve zihinsel olarak güçlü kaldığım için gerçekten mutluyum, bu maçlar benim için gerçekten çok iyi. Bu maçlar sayesinde çok gelişiyorum.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*