Frances Tiafoe, ABD Açık’ı seviyor ve ABD Açık’da onu seviyor

Frances Tiafoe Frances Tiafoe

Frances Tiafoe, Arthur Ashe Stadyumu’nda gece oynama fırsatının getirdiği ilgiyi seviyor ve bu atmosferde bir galibiyet daha kazanarak ABD Açık’ın üçüncü turuna ulaştı.

 

NEW YORK (AP) – Frances Tiafoe‘nun ABD Açık’taki ikinci tur zaferinde pek fazla dram yoktu. Hızla öne geçti ve bırakmadı. Sadece bir kez servis kırma noktasıyla karşılaştı – ve onu kurtardı. Müthiş voley yaptı. Rakibi olan Ofner, rahatsız edici bir boyun sorunu için bir antrenörün yardımına ihtiyaç duydu.

Ve 10 numaralı seri başı Tiafoe’nun, tüm ayrıntılara bakılmaksızın hayatının zamanını geçirdiğini hissetmemek mümkün değildi. Bu, nerede olmak istediği yerdir; maçın detaylarından bağımsız olarak. Grand Slam turnuvasının ışıkları altında, Arthur Ashe Stadyumu tribünlerinde binlerce insanın ilgisini çekerken ve sevgiyi karşılıklı olarak hissederken, Avusturyalı Sebastian Ofner’ı 6-3, 6-1, 6-4’lük skorla geçerken yaklaşık 1 buçuk saatten biraz fazla bir süre boyunca.

“Bayıldım. Bayıldım. Hepsini seviyorum. Bire bir mücadeleyi seviyorum. Kalbinizi ortaya koyuyorsunuz. Herkes sizi ve bir diğerini izlemek için orada. Deli gibi rekabet ediyorsunuz. Herkes maçı bekliyor. Ve sanki, ‘Kim daha çok istiyor?’ gibi.” Maryland’li 25 yaşındaki Tiafoe, ABD Açık’tan önce verdiği bir röportajda şunları söyledi “Eğer bunu sevmiyorsanız, bu sizin için yanlış spordur. O pozisyonlarda ve o atmosferlerde olmayı kesinlikle seviyorum.”

Ofner’ın ABD Açık’taki ilk deneyimi olduğunu biliyordu ve çarşamba günkü karşılaşmanın ardından “çevreyi avantajıma kullanmak istedim” dedi.

Tiafoe, 5 numaralı seri başı Casper Ruud ve geçen yılın ikincisi olan No. 7 Stefanos Tsitsipas’ın çıktığı bir günde, çeyrek finalde savunma şampiyonu Iga Swiatek ile potansiyel bir karşılaşma ihtimali dahil, grubunun yarısından iki yüksek seri başı erkek oyuncu eksildi.

Frances Tiafoe

Frances Tiafoe

Geçen yıl Flushing Meadows’ta Tiafoe’nun kariyeri değişti ve hayatı da. Çeyrek finalde Rafael Nadal’ı mağlup ederek ilk kez büyük bir turnuvada yarı finale yükseldi ve sonunda şampiyon Carlos Alcaraz’a sınırlarını zorlayarak elendi.

Tüm yol boyunca, eski ilk bayan Michelle Obama ve NBA Yıldızı Bradley Beal gibi tanınmış kişiler de dahil olmak üzere taraftarlar, Tiafoe’yu sevgi yağmuruna tuttular. Ve kesinlikle bu sevgiyle banyo yapmaktan ve daha yüksek profiliyle gelen ekstra ilgiyi tadını çıkarmaktan keyif aldı, bunlar arasında tenis hakkında yapılan Netflix belgeseli “Break Point”teki rolü de vardı.

“Kendimi tamamen ortaya koymak ve neler olacağını görmek konusunda tamamen rahatım. Bırakın ne olacaksa olsun. Kalabalığı yanımda hissetmeyi seviyorum. Herkes zor kazandığı parasını izlemeye gelmek için ödedi. Bu yüzden eğlenmelerini istiyorum,” diyen Tiafoe, Ofner’a karşı kazandığı zaferin ardından misafiri olan rapçi Pusha T’yi selamlamak için tribünlere gitti. “Ve ayrıca kazanmak istiyorum.”

Tiafoe’nun bir sonraki rakibi, çarşamba günkü galibiyetinde bir wild ‘tweener yapan Fransız 22 numaralı seri başı Adrian Mannarino olacak.

“Çok kurnaz biri. Alışılmışın dışında bir oyun tarzı var,” dedi Tiafoe. “Ben hazırım. Onun için hazırım.”

Tiafoe, büyük şampiyonluklara tehdit etmeye başlayan 20’li yaşlarındaki Amerikalı erkeklerden oluşan bir gruba aittir.

ABD’den gelen erkekler arasında, No. 9 Taylor Fritz; No. 14 Tommy Paul, Ocak ayında Avustralya Açık yarı finalisti olan ve kariyerinin ilk geri dönüşünü Roman Safiullin’i 3-6, 2-6, 6-2, 6-4, 6-3’lük skorla geri alarak kazanan; ve Dominic Thiem’e fizyoterapist tarafından ziyaret edildikten sonra ikinci sette oynamayı bırakan Ben Shelton da dahil olmak üzere üç kişi daha 3. tura yükseldi.

ABD’den başka bir erkek oyuncu, 28 numaralı seri başı Chris Eubanks, dört sette Fransız Benjamin Bonzi’ye yenildi.

“Tümü birlikte büyüdük. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Amerikan tenisi harika bir yerde,” dedi Tiafoe. “Umarım devam eder ve umarım o seriyi sonlandırırız.”

Tiafoe’nun galibiyetini, 2018 Avustralya Açık şampiyonu Caroline Wozniacki’nin, 2 kez Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova’yı 7-5, 7-6 (5) ile mağlup ettiği maç izledi. Wozniacki, oyunun dışında 3 buçuk yıl geçirdikten sonra yakın zamanda emekliliğinden çıktı.

Çarşamba günü daha önceki maçlarda, savunma şampiyonu Iga Swiatek ve Coco Gauff, düz set galibiyetleriyle çeyrek finalde karşılaşma yolunda ilerlediler, 23 kez büyük şampiyon olan Novak Djokovic de üçüncü tura rahatça ilerledi.

Ancak geçen yılın finalinde Alcaraz’a kaybeden ve 2022 ve 2023’te Fransız Açık’ta ikinci olan Ruud, Çinli Zhang Zhizhen’e 6-4, 5-7, 7-2, 0-6, 6-2’lik skorla yenildi.

Ve Tsitsipas, New York’ta üçüncü turun ötesine geçmeyen iki kez Büyük Şampiyonluk finalisti, İsviçreli 128 numaralı eleme turu oyuncusu Dominic Stricker’a 7-5, 6-7 (2), 6-7 (5) 7-6 (6), 6-3’lük skorla elendi.

Dördüncü sette 5-3’te galibiyet için servis atan Tsitsipas, “Kendimi iyi bir oyuncu olarak görüyorum ve kolayca yenilebilecek ya da rakiplerime kortta bana karşı kolay anlar yaşatacak biri olmak istemiyorum,” dedi. “Elimden geldiğince zorlamaya çalışıyorum ve eğer işe yaramazsa, işe yaramaz. Hayatıma devam ediyorum.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*