Carlos Alcaraz Amerika Açık’ta yarı finale yükseldi

Alcaraz Alcaraz

Carlos Alcaraz, Alexander Zverev’i düz setlerle yenerek U.S. Open yarı finallerine yükseldi.

NEW YORK (AP) – Carlos Alcaraz, maçın 35. dakikasında kendisini bir çıkmazın içinde buldu.

Arthur Ashe Stadyumunda, Zverev maçın ilk kırılma noktalarını kazandı. Son şampiyona karşı erken bir avantaj elde etme fırsatı. Ve sonra – puf! – gitti. Alcaraz bu şansları elinin tersiyle itti ve sonra bir sonraki oyunda biraz aşağı doğru zıplayarak gönderilen bir üst vuruşla kendisine bir servis kırdı. Bir tane daha servis oyunu geldi ve işte bu, set Alcaraz’ın oldu, sonunda yarı finallere katıldı.

Alcaraz’ın bir numaralı seribaşı olmasının ardından, Zverev’i 6-3, 6-2, 6-4 ile ezip, Flushing Meadows’ta art arda şampiyonluk yaşayan ilk erkek olma yolunda bir adım daha attı.

“(Eğer) kırabilseydim, işler benim istediğim gibi gidebilirdi. Ama olmadı,” dedi Zverev maçın yedinci oyunundaki o kilit bölüm hakkında. “İlk seti kaybetmiş olsam da çekişmeli bir maç olacağını düşünmüştüm. Benim seviyemin orada olduğunu düşünüyordum. Onun seviyesinin de orada olduğunu düşündüm. Eğlenceli bir maç olacağını düşünmüştüm.”

Ancak 12 numaralı seribaşı Zverev, 2020 Amerika Açık ikincisi olan 26 yaşındaki Alman, ikinci setin başlarında sol arka uyluk bölgesinde rahatsız edici bir şey hissettiğini söyledi. Ve bu yüzden, sprint yapmak ve servis yapmak için düzgün bir şekilde itiş yapmak sorunlu hale geldi.

Alcaraz

Alcaraz

Üçüncü setten önce tıbbi mola için korttan ayrılan Zverev, “Pes etmedim,” dedi, “ama Carlos’a karşı yapabileceğiniz çok az şey var.”

İspanya’dan gelen 20 yaşındaki Alcaraz’ı son bir yılı aşkın Grand Slam macerasında kimsenin gerçek anlamda yavaşlatabildiği pek görülmedi.

Son dört büyük turnuvasında 24-1’e yükseldi: New York’ta 12 ay önce kazandığı şampiyonluğun ardından Avustralya Açık’ta bacağından sakatlanarak turnuvaya katılmadı, Fransa Açık’ta yarı finale kadar yükseldikten sonra Novak Djokovic’e kaybetti ve finalde Djokovic’i yenerek Wimbledon kupasını kazandı.

Pazar günkü finalde Alcaraz ile Djokovic arasında bir rövanş maçı olabilir.

Alcaraz bu olasılık sorulduğunda gülerek “Açıkçası turnuvanın başından (daha) yakın,” dedi.

“Novak’a karşı burada, New York’ta bir final oynamak harika olurdu ama… ikimizin de gerçekten zorlu yarı finalleri var, bakalım.”

Evet, her şey sırayla. Alcaraz yarı finalde

2021 ABD Açık şampiyonu Daniil Medvedev Cuma günü final four’da yer alırken, 23 kez Slam şampiyonu olan Djokovic

Daha önce hiçbir büyük turnuvada bu kadar ileri gitmemiş olan 20 yaşındaki Amerikalı Ben Shelton.

Bunaltıcı bir akşamda Alcaraz, Zverev’e karşı farklı oyununun çeşitli yönlerini gösterdi.

Kalabalığın nefesini kesen güçlü forehandler. Hassas drop vuruşları. Çekiçli dönüşler. Tüm sahayı kapsayan hız. Başkalarının aklına bile gelmeyecek vuruşları deneme isteği ve başarılı olma becerisi.

Alcaraz korttaki röportajında “İnsanların tenis izlemekten, maçları izlemekten keyif almasını sağlamaya çalışıyorum,” dedi.

“Muhtemelen seyircilerin maçlarda görmeye alışık olmadığı farklı vuruşlar yapmaya çalışıyorum. … Denediğim şey bu – bir şov ortaya koymak” dedi. 2023’te altı şampiyonluk ile 58-6 olan Alcaraz, her ikisi de turun en yüksek seviyesi.

Ayrıca, kesinlikle sahip olması gereken puanlar ya da oyunlar olduğunu bildiği bir an duygusu da var. Çarşamba günü karşılaştığı beş kırılma noktasının hepsini kurtardı ve Zverev’in servis oyunlarında kazandığı dördünü de gole çevirdi.

Alcaraz, potansiyel olarak sonucu değiştirecek bu anları “normal bir an; iyi yaptığım şeyleri yapmaya çalışıyorum. Kendi stilimi oynamaya çalışıyorum, agresif olmaya çalışıyorum.”

Açılış setini kapatan bölümde, kısmen Zverev’in ikinci servislerini seçerek 13 puanın 11’ini topladı.

Alcaraz’ın 129 mil/saat (208 kph) hızla attığı ilk servise mükemmel bir geri dönüş yaparak ters vuruşla kazandığı sayı, ikinci seti 2-1’de kendi lehine çevirdi. Bu setten sonra Zverev bir antrenör tarafından tedavi edilirken, Alcaraz raketini bir sopa gibi çevirerek zaman geçirdi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*