Carlos Alcaraz için Wimbledon şampiyonluğu hala inandırıcı değil

Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz

Dünya 1 numarası, Novak Djokovic’i geride bırakarak şampiyonluğa ulaşmasının üzerinden bir haftadan fazla bir süre geçtikten sonra bile, “Hala inanamıyorum,” diyor.

Wimbledon şampiyonu unvanı, All England Club‘daki büyüleyici zaferinin üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen Carlos Alcaraz‘a henüz inandırıcı gelmiyor ve 20 yaşındaki oyuncu bunun yakın zamanda değişeceğini düşünmüyor.

Novak Djokovic karşısında beş setlik olağanüstü bir galibiyet elde eden dünya 1 numarası, geçtiğimiz hafta sonu Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen yenilenmiş Hopman Kupası‘nda İspanya’yı temsil etme taahhüdünü yerine getirdi. Alcaraz, yeni bir kesimle, David Goffin ve Borna Coric‘e karşı oynadığı iki tekler maçını da 10 sayılık tie-break’lerle kazanmak için sorunsuz bir şekilde toprak zemine geri dönerken, bir yandan da Merkez Kort’ta kısa süre önce başardığı şeyi hazmetmeye çalışıyor.

“Bir süre bekleyip düşünmem gerekiyor çünkü Wimbledon’ı kazandığımı fark etmek zor olacak. Çok büyük bir turnuva,”  “Bu benim hayalimdi. Şu anda hala buna inanamıyorum.”

Alcaraz

Alcaraz

İki etkinlik arasında Alcaraz, büyük başarısını ailesiyle birlikte kutlamak için hızlı bir eve dönüş yolculuğu yaptı. Londra’da geçirdiği iki hafta hakkında pek konuşulmasa da, baba Carlos rahatlatıcı bir öğle yemeğinde şampiyonluk maçının tekrarını izleterek oğlunun başarısına saygı duruşunda bulundu.

“Etrafınızda harika insanlar olmalı. Böyle harika bir ekibe sahip olduğum için şanslı bir adamım. Şu anda turdaki en iyi takım diyebilirim,” diyor Alcaraz. “Ama aynı zamanda ailem, arkadaşlarım da iyi insanlar. Benim için bu gerçekten çok önemli. Dediğim gibi, etrafımdaki insanlar sayesinde teniste harika işler çıkarıyorum.”

Haziran ayında, Roland Garros yarı finalinde Djokovic ile karşılaştığında Alcaraz‘ın vücudu yoruldu. Beş hafta sonra, SW19’da üst üste 34 maç kazanarak ilk çim kort mücadelesine çıkan Sırp tenisçiye karşı yoğun baskı altında daha fazla dayandı. Djokovic‘e Merkez Kort‘ta 10 yıldan uzun bir süre sonra ilk yenilgisini tattırmak Alcaraz için idrak edilmesi “zor” bir gerçek. 23 kez büyükler şampiyonu olan Alcaraz‘ın maçın ardından İspanyol oyuncu hakkında söyledikleri de aynı şekilde.

Djokovic basına yaptığı açıklamada “Dürüst olmak gerekirse onun gibi bir oyuncuyla hiç oynamadım,” dedi. “Roger ve Rafa’nın kendilerine has güçlü ve zayıf yönleri var. Carlos çok komple bir oyuncu. Tüm yüzeylerde uzun ömürlü ve başarılı bir kariyer için anahtar olduğunu düşündüğüm inanılmaz uyum yetenekleri var.”

Alcaraz’ın Djokovic’in açıklamasına tepki verirken kullandığı ilk kelime “çılgın” oldu. Şunları da ekliyor.

Bir süre bekleyip düşünmem gerekiyor çünkü Wimbledon’ı kazandığımı fark etmek zor olacak.

Djokovic de Alcaraz‘ın oyununu tanımlarken, El Palmar’lı oyuncunun “temelde üç dünyanın da en iyisine” sahip olduğunu belirterek, genç akranının 3 Büyükler’in her birinden unsurlar taşıdığına atıfta bulundu.

Alcaraz sık sık kendi kimliğini yaratmaktan ve sadece Carlitos olmaktan söz etse de Djokovic, Federer ve Nadal‘ın tenis gelişimi üzerindeki etkilerinin yadsınamaz olduğunu kabul ediyor.

“Çocukken bu adamlar gibi olmak, herkesten en iyisini almak istiyorsunuz. Ama büyüdüğünüzde sadece kendinize, kendi yolunuza odaklanıyorsunuz,” diyor. “Sahaya çıkmak ve her şeyden biraz göstermek harika. Bu benim tarzım ve muhtemelen büyük adamlara çok yakışıyor.

“Ben sadece kendim olmaya çalıştım. Ama muhtemelen herkesten biraz varım.”

Kendin olmaya devam et, Wimbledon şampiyonu. Hayallerini gerçekleştirdiğin kanıtlandı.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Carlos Alcaraz güçlü Toronto sahasının lideri - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*