Savunma şampiyonu Alcaraz, taraftarların favorisi olarak dönüyor

Alcaraz Alcaraz

Carlos Alcaraz, New York’ta artık daha fazla insanın onu tanıdığını fark etti.

Carlos Alcaraz, ABD Açık’ın ev sahibi olarak biraz daha fark edilmez olmayı dilerdi. Tabii ki, bu mümkün değil. New York, sahnenin yıldızı olduğunuzda sessizliği bulabileceğiniz son yerdir ve sadece 20 yaşında olmasına rağmen, İspanyol oyuncunun teniste zaten bu şekilde olduğu görünüyor.

Elbette, Novak Djokovic gibi savunma şampiyonu olması onu taraftarlar arasında kesinlikle popüler bir tercih yapıyor.

Onları izlemek için bir gün daha beklemeleri gerekecek. Alcaraz, Pazartesi günü oynamak için programda yer almıyor. İlk oyun gününde en iyi sıralanan Iga Swiatek, başlıyor ve hem 19 yaşındaki Coco Gauff hem de Djokovic gece oynayacaklar.

Alcaraz‘ın Salı gecesi Dominik Koepfer‘e karşı oynaması planlanıyor, böylece başlıktan önce başlamış olan dikkat dağıtıcı unsurları ve artan heyecanı bir kenara koymak için ekstra bir gün sunuyor.

Alcaraz

Alcaraz

Alcaraz bu hafta gülümseyerek “Hayatım çok ama çok değişti,” dedi. “Muhtemelen farklı bir hayat, daha ünlü olduğumdan bahsediyorum. Örneğin geçen yılki ABD Açık’tan sonra pek çok insan adımı öğrenmeye başladı.”

Casper Ruud‘u yenerek, Pete Sampras‘ın 1990’da kazandığından beri ABD Açık erkekler şampiyonluğunu kazanan ilk genç oyuncu oldu. Ancak Sampras, hemen yıldız olmadı, çünkü John McEnroe ve Jimmy Connors hala etraftaydı ve Andre Agassi zaten sahneye çıkmıştı.

Ancak Roger Federer emekli oldu ve ülke arkadaşı Rafael Nadal Ocak ayından bu yana sakatlıklar nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Alcaraz hızla kendi taraftarlarının yanı sıra onların birçoğunu da kazandı. Bu gerçeği New York‘a döndüğünde fark etti ve restoranlara veya golf sahalarına gittiğinde kaç kişinin onu tanıdığını fark etti.

Alcaraz, “Bazen hoşuma gidiyor; bazen gitmiyor,” dedi. “Bazen normal bir adam gibi hissetmek, normal yürümek istiyorsunuz. … Evet, bazı günler hiç tanınmayan biri olmayı diliyorum. Ama bu imkansız olacak. Bu kısımdan da keyif almam gerekiyor. Ama bazen bu zor oluyor.”

Ancak açıkça bundan keyif alıyor. Ukrayna için yardım amaçlı düzenlenen bir etkinlikte NBA yıldızı Jimmy Butler ile tenis oynadı, sonra Arthur Ashe Çocuklar Günü’nde devasa bir tenis topuyla futbol oynadı ve Swiatek ile futbol voleybolunda puan kazandı.

Yine de, seyircilerin en çok görmeyi beklediği şey gerçek tenisi. Alcaraz‘ın seyirci memnuniyeti sağlayan stili, forehand vuruşlarındaki büyük darbeler ve drop vuruşlarında ustalıkla yaptığı dokunuşlar, Djokovic ve McEnroe‘yu herkes gibi hayran bırakıyor.

Bu, Alcaraz‘ı sezon boyunca tur rekoru olan 53 galibiyet ve altı başlıkla (Wimbledon’da Djokovic’i mağlup ederek ikinci büyük ödülünü kazandı) yönlendirdi. Ancak son olarak, Cincinnati finalinde Djokovic tarafından üç sette ve neredeyse dört saat süren bir maçta yenildi.

Bu zafer, yanı sıra erkeklerde rekor olan 23 Grand Slam tekler şampiyonluğu, büyük olasılıkla Djokovic‘in FanDuel Sportsbook‘a göre turnuva favorisi olmasının sebepleri. Djokovic ve Alcaraz son iki Grand Slam turnuvasında karşılaştılar ve 10 Eylül’deki final maçına kadar New York‘ta karşılaşamayabilirler, ancak Sırbistanlı 36 yaşındaki Djokovic, yeni rakibini yakından incelemek için uzun süre beklemeyecektir.

Djokovic, “O kesinlikle son birkaç yıldır dünyanın en iyi oyuncularından biri,” dedi. “Elbette, benim takımımdan ya da başka bir takımdan onu takip eden bir göz her zaman vardır. Muhtemelen aynı şeyin benim için de geçerli olduğunu biliyorum.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*