Sara Sorribes Tormo, Cleveland’da şampiyonluk için Ekaterina Alexandrova’yı mağlup etti

Sara Sorribes Tormo Sara Sorribes Tormo

Şampiyonluk, duygusal bir yolculuğun son durağıydı ve Sorribes Tormo, elemelerde elendiği Nautica Entertainment Complex’teki oyuncu salonunda neredeyse ağlıyordu.

İspanya’dan Sara Sorribes Tormo, turnuvaya şanslı bir kaybeden olarak katıldı ve Tennis in the Land‘da dördüncü seri seribaşı Ekaterina Alexandrova‘yı 3-6, 6-4, 6-4’lük setlerle mağlup ederek ikinci kariyerindeki tekler şampiyonluğunu kazandı.

Dünya sıralamasında 95. sırada yer alan Sorribes Tormo, ikinci sette 4-2 geriye düşmesine rağmen üstünlük sağladı ve üçüncü sette 4-3 geriye düştükten sonra geri döndü. Her seti kapatmak için 22.sıralama da olan Alexandrova‘yı iki kez mağlup etti ve toplamda 2 saat 27 dakikalık maçı WTA 250 etkinliğindeki dördüncü maç noktasında tamamladı.

“Maçı kaybetmeye yakın olduğumu biliyordum, bu yüzden bir çözüm bulmam gerektiğini düşünüyordum,” dedi. “Ailem bana her zaman savaşmamı ve maçın içinde kalmamı söyler ve ben de bunu yapmaya çalıştım. Koşabildiğimi biliyorum ve bunu kendi avantajıma kullandım.”

Şampiyonluk, Sorribes Tormo için duygusal bir iniş çıkışın son durağıydı. Elemelerde elendi ve Nautica Entertainment Complex‘teki oyuncu salonunda “neredeyse ağlıyordum.”

Romanya’dan Irina-Camelia Begu, 32 kişilik ana tabloya çekilmeyen altıncı oyuncu oldu ve dört ekstra yerin şimdi müsait olduğunu Sorribes Tormo‘ya bildirdi. 26 yaşındaki oyuncu daha sonra ilk teklif için kendi adını rastgele seçti.

Sorribes Tormo, WTA tarihinde şanslı bir kaybeden olarak teklerde taç giyen altıncı oyuncu oldu. Bu, 2021 yılındaki Guadalajara, Meksika‘daki zaferinden bu yana ilk unvanıydı.

“Bir hafta önce turnuva dışındaydım ve bugün buradayım,” dedi gülümseyerek. “Birisi bana buraya Believeland dediklerini söyledi. Doğru olmalı.”

Dördüncü çeyrek finalin ötesine geçen tek seri seribaşı olan Alexandrova, maçın tüm dört asını attı, ancak son üç servis oyununda kırıldı. Bunlardan birinde puan alamadı ve 14 çift hata yapısının ikisini finale yaptı.

Alexandrova, “Sara harika bir hafta geçirdi ve bugün de harika bir maç oynadı,” dedi. “Herkes için oldukça keyifli bir hafta oldu.”

Estonya’dan Anett Kontaveit, 2021’deki ilk Tennis in the Land unvanını kazanmış ve Rusya’dan Liudmila Samsonova savunma şampiyonu olmuştu. Tüm maçlar, bu yıl ilk kez geçici bir merkez sahada, açık havada sert kortta oynandı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*