Carlos Alcaraz, Merkez Kort’un büyüsüne kapıldı

carlos alcaraz carlos alcaraz

Grand Slam kariyerinde bir kez daha başarılı bir performans sergileyen Carlos Alcaraz, Wimbledon’ın kalbi Merkez Kort’ta Daniil Medvedev ile karşılaşacağı maç öncesinde duygularını paylaştı.

Wimbledon çeyrek finalinde Holger Rune ile karşılaşan dünya bir numarası Carlos Alcaraz, 2 saat 21 dakika süren maçta 7-6 (3), 6-4 ve 6-4’lük setlerle rakibini mağlup ederek kariyerinde ilk kez Wimbledon yarı finaline yükseldi. Turnuvanın güçlü favorilerinden İspanyol tenisçi, böylelikle Christopher Eubanks’ı eleyerek yarı finale adını yazdıran Daniil Medvedev’in rakibi oldu.

Rune karşısındaki zaferin ardından Eurosport’tan Mats Wilander’e konuşan Alcaraz, Merkez Kort ambiyansının oyuncular için sorunlara neden olabileceğini söyledi.
“Merkez Kort’ta hissettiğiniz aura diğerlerinden farklı.”
“Sadece sınırlı tecrübemle konuşabilirim ancak benim için ilk kez Merkez Kort’ta oynamak ve bu güzel kortta oynamanın getirdiği sinirle başa çıkmak gerçekten zordu.”
Alcaraz, bu yıl ilk kez Merkez Kort’a ayak basacak olan Medvedev’in de kendisiyle aynı duyguları hissedeceğini umuyor.
“Her oyuncu farklıdır ve Merkez Kort’ta oynamak konusunda onun nasıl hissedeceğini bilmiyorum. Umarım Daniil de aynı şeyi hisseder.”
Carlos Alcaraz ve Daniil Medvedev, Wimbledon finaline çıkabilmek için cuma günü karşı karşıya gelecek.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*