Jessica Pegula Montreal finaline ulaşmak için Iga Swiatek’i mağlup etti

Pegula Son iki yılın her birinde yarı finalde kaybettikten sonra, Pegula nihayet Kanada'da Swiatek karşısında başarılı oldu.

Pegula, üçüncü turda 4-2 geride olduğu maçta Swiatek’i yenmeden önce Kanada’daki yarı finallerde 0-2 gerideydi.

MONTREAL (AP) – Jessica Pegula, National Bank Open finaline ulaşmak için Cumartesi günü üst sıralarda yer alan Iga Swiatek‘i 6-2, 6-7 (4), 6-4’lük bir zaferle 11 kez servis kırarak yendi.

Dördüncü sırada yer alan 29 yaşındaki Amerikalı Pegula, önceki iki yıl turda düştükten sonra nihayet yarı finalde başarılı oldu.

Pegula, “Harika bir maçtı,” dedi. “Zordu. İnişli çıkışlı bir maçtı. Gerçekten inişli çıkışlıydı ama sonunda sinirlerime hakim olabildiğim için mutluyum.”

Pegula Swiatek‘i, diğer Amerikalı Tommy Paul‘ün Toronto’daki erkekler müsabakasında en üst sıradaki Carlos Alcaraz‘ı devirmesinden bir gün sonra yendi. ABD’li oyuncular Nisan 2008’de Miami’de Serena Williams‘ın Justine Henin‘i ve Andy Roddick‘in Roger Federer‘i yenmesinden bu yana aynı hafta içinde en üst sıradaki erkek ve kadını yenememişti.

Her iki oyuncu da servis tutmakta zorlandı ve Swiatek, Pegula‘yı sekiz kez kırdı. Toplamda 30 servis oyununun sadece 11’ini kazanabildiler.

 

Pegula

Son iki yılın her birinde yarı finalde kaybettikten sonra, Pegula nihayet Kanada’da Swiatek karşısında başarılı oldu.

“Servisi tutamadığım için hayal kırıklığına uğruyordum,” dedi Pegula. “Ama aynı zamanda onun da tutmakta zorlandığını biliyordum. ‘Eğer tutabilirsem daha fazla şans elde edeceğimi biliyorum’ diyordum. Temel olarak, kim arayı kapatırsa o kazanacaktı.”

Yağmur, üçüncü sıradaki Kazakistanlı Elena Rybakina ile 15. sıradaki Rus Liudmila Samsonova arasındaki gece yarı finalinin Pazar gününe ertelenmesine neden oldu. Cumartesi günü erken saatlerde Rybakina, 10. sıradaki Rus Daria Kasatkina‘yı 5-7, 7-5, 7-6(8) yenerek gece 02:54’te sona eren bir maç yaptı.

Ailesi NFL’de Buffalo Bills ve NHL’de Buffalo Sabres‘ın sahibi olan Pegula‘nın 2019’da Washington’da ve 2022’de Guadalajara’da olmak üzere kariyerinde iki zaferi bulunuyor.

Swiatek 50 maç galibiyetiyle turun lideri. Polonyalı yıldız Haziran ayında Fransa Açık’ı kazandı ve geçen hafta Varşova’daki evinde yılın dördüncü şampiyonluğunu elde etti.

“Onu zorlamak için ne yapmam gerektiğini biliyordum. Bazen bunu yapabiliyordum, bazen daha fazla hata yapıyordum – ve sanırım fark da buydu,” dedi Swiatek. “Ama tüm maç boyunca agresif oynamaya çalıştım.”

Maçı 2 saat 30 dakikada bitiren Pegula, Swiatek‘in iki vuruşunun ardından son kez servis kırdı. Pegula ikinci sette 5-4 öndeyken ve servis atarken maçı çok daha erken bitirme şansına sahipti, ancak Swiatek hayatta kalmak için servisini kırdı ve seti tiebreaker’da aldı.

Pegula servis sorunlarının yeni toplarla bir ilgisi olup olmadığını merak etti. WTA oyuncuları bu hafta, önümüzdeki hafta ve Amerika Açık‘a kadar Wilson ekstra görev toplarını ilk kez sert kortlarda test ediyor.

“Bu hafta neden hepimizin, hatta turun en iyi servis atan oyuncuları olarak kabul edilen kızların bile gerçekten sorun yaşadığını bilmiyorum. Bu çok garip,” dedi Pegula. “Sanki koşullar biraz uçuyor, dönüyor gibi geliyor. Wilson ekstra görev toplarıyla oynadığımız ilk hafta olduğunu da biliyorum.

“Onlar biraz daha ağır, bu yüzden raketten tam olarak çıkmıyorlar. Belki de buna alışkın değiliz.”

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Iga Swiatek, WTA 1 numarası olarak en fazla 10. haftaya ulaştı - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*