Elena Rybakina Montreal’deki destansı maçta Daria Kasatkina’yı mağlup etti

Rybakina Rybakina

Üç numaralı seribaşı Elena Rybakina, karar verici bir tie-break’in kaçma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıktan sonra bir maç puanını kurtarmak zorunda kaldı.

Montreal‘deki Omnium National Bank, yoğun bir oyun gününün ardından Cumartesi günü nihayet yarı finale kalan oyuncularını belirledi.

Üç numaralı seribaşı Elena Rybakina, 10 numaralı seribaşı Daria Kasatkina‘yı 5-7, 7-5, 7-6 (8) skorlarla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu mücadele her şeyi içeriyordu: 20 servis kırılması, Rus oyuncunun hem ikinci hem de üçüncü sette maçı bitirme şansını kaçırması ve Rybakina‘nın final setindeki tie-breaki son anda kaçırmaktan kurtararak bir maç puanını kurtarması.

Rybakina, kortta “Umarım bir şekilde yarına kadar toparlanabilirim” dedi.

Kasatkina, başlangıçta bir set ve 3-1 önde olsa da, dönüşü alıcıya beş ardışık oyun kazandıran bir dönemde servisini kaybetti. 5-4’te, Kasatkina üç kez 2022 Wimbledon şampiyonunu maçı bitirme noktasına getirdi. Rybakina oyunun devam edeceğini sağladıktan sonra, boarda tutunmayı başararak oyunu dengeledi ve karşılaşmayı eşitledi.

Kazak oyuncu, son sette 3-0’lık bir avantaj kurmuş gibi görünüyordu. Ancak Kasatkina geri adım atmamaya kararlıydı, servis sorunlarına son vermek için 15’te tutarak başlayarak başka bir momentum değişimini tetikledi. Kendisini eşit duruma getirmeyi başardı ve rakibinin ağa doğru hamlesini okuyarak 14 sayılık bir oyunda 40-0 geriden gelerek 4-3 öne geçerek etkileyici dönüşünü sürdürdü.

Ancak Kasatkina bunu pekiştiremedi, bunu önemsiz buldu. Rybakina‘dan gelen gevşek bir oyun, iki hatalı forehand ile sonuçlandı ve rakibinin maçı ikinci kez kendi raketine koymasına yardımcı oldu. İkinci kez galibiyetin iki sayı yakınında olan Kasatkina, karar verici tie-break’i onaylamak için çift hata yaptı.

Burada izleyen hiç kimse rollercoaster benzeri bir son beklemiyordu. Rybakina 6-3 öne geçti, ancak Kasatkina 6-6’ya geri getirdi ve Rybakina‘nın ikinci servisinin içeriye doğru vuran forehand dönüş winner’ı ile üçüncü maç puanını kurtardı.

Büyük bir azimle Kasatkina‘nın çabası, Rybakina‘nın 6-7’de dördüncü maç puanını engellemesine ve uzun beklenen kendi maç puanuna yol açtı. Rybakina hızla 8-8 için dışarıya doğru dönemeyen servisle sildi ve sonunda güçlü vuruşları onun kapanış üst vuruşu ile sona erdi.

“Şahsen fiziksel olarak gerçekten zorlayıcı. Hiç bu kadar uzun oynamadım,” dedi Rybakina ve sonuna kadar bekleyenlere teşekkür etti.

Rybakina, bu sezon dört WTA 1000 yarı finaline yükseldi ve önceki üçünü kazandı. Indian Wells ve Roma‘da zafer tatmış ve Miami‘de ikinci olmuştu. Bu haftadan önce, 24 yaşındaki oyuncu, her yıl Montreal ve Toronto arasında değişen şehirlerde düzenlenen Kanada’nın en büyük tenis etkinliğinde kadınlar ve erkeklerin yer aldığı 1-2 bir dereceye sahipti.

Kendi adına Aryna Sabalenka ve Belinda Bencic‘i mağlup ederek zorlu bir gün yaşayan Liudmila Samsonova bekliyor.

Cuma günü başlayan altı tek maçtan beşi sona erdi ve iki üçüncü tur karşılaşması Perşembe günkü hava sorunları nedeniyle günün başlamasına zorlandı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*