Jessica Pegula, Washington D.C.’de çeyrek finale yükseldi

Jessica Pegula Jessica Pegula

Jessica Pegula, Amerikalı Peyton Stearns’i yendikten sonra Elina Svitolina ile karşılaşacak.

WASHINGTON (AP) — Jessica Pegula, dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alan ve turnuvanın bir numaralı seribaşı olan tenisçi, DC Open‘da bu hafta iki hedefi var: üçüncü kariyerinde tekler şampiyonluğunu elde etmek ve yılın son Grand Slam‘i olan Amerika Açık için oyununu geliştirmek.

Her iki alanda da güçlü bir başlangıç yaptı.

Pegula, ABD’li rakibi Peyton Stearns‘ü 6-3, 6-4’lük skorla mağlup ederek Amerika Açık öncesi düzenlenen sert kort turnuvasında çeyrek finale yükseldi. Pegula, rüzgarlı koşulları aşarak zorlu bir rakibi geride bırakmak için çabaladı ve maçı yağmur başlamadan tamamladı.

Pegula, 2019’da Washington‘da şampiyonluk yaşamış ve bu kez de turnuvayı kazanarak ayrılmayı çok istiyor.

“Kesinlikle turnuvayı kazanmak istiyorum: İşte bu yüzden buradayım,” dedi. “Ama aynı zamanda, bir süredir sert zeminde oynanacak ilk turnuva, bu yüzden hareketinizi, duruşunuzu oturtmak istiyorsunuz gibi hissediyorsunuz. … Bu tür sorunları çözme ve ilerleme kaydetme özgüven kazandırır ve ideal olarak bunu Amerika Açık’a kadar devam ettirmek istiyorum.”dedi.

Pegula, 29 yaşında ve daha önce hiçbir Grand Slam‘de çeyrek finallerden daha ileriye gidemedi. Wimbledon‘da çeyrek finalde elenmesinin ardından Fransa Açık‘ta ise 3. turda elendi.

İki tekler şampiyonluğu da sert kortta gelmiş olan Pegula için bu turnuva, Flushing Meadows‘ta uzun bir yolculuğa hazırlık yapma fırsatı sunuyor.

Pegula “Pek çok şeyi radikal bir şekilde değiştirmeye çalışmıyorum,”. “Ama sanırım sadece burada ve orada ufak değişiklikler denemek ve bunlarla kendime güvenimi artırmak istiyorum. Farklı şeyler denemek ve onları denemekten korkmamak önemli.” dedi.

İlk turu bay geçtiği için Stearns ile oynadığı maç, Pegula‘nın turnuvadaki ilk maçıydı. Her gün oynamayı seviyor ve Ukraynalı Elina Svitolina ile Cuma günü hemen korta geri dönecek. Svitolina, bu hafta Victoria Azarenka ve Daria Kasatkina‘yı yenerek Wimbledon yarı finallerine ulaşmış ve iyi bir performans sergilemişti.

Pegula, “Son derece iyi mücadele ediyor ve cesurca oynuyor,” dedi. “Zor bir maç olacak. Çok iyi bir seviyede oynuyor.”

Günün büyük sürprizi, Pegula ve Stearns‘ün stadyum kortuna adım attığı sırada gerçekleşti. Turnuvanın ikinci seri olan altıncı sıradaki Caroline Garcia, Marta Kostyuk tarafından 6-2, 6-3’lük skorla 16 turda elendi.

Taraftarlar, Kostyuk‘un Garcia‘yı mağlup ederek maçı kazandıktan sonra Ukrayna’nın mavi ve sarı bayrağını tribünde salladılar. Kostyuk, Svitolina ile birlikte savaşın yıprattığı ülkeden kadın tenisçiler olarak Washington‘da çeyrek finallere ulaşan isim oldu ve Rusya’dan Liudmila Samsonova ile Cuma günü yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

Erkekler tarafında ise beş numaralı seri Grigor Dimitrov, Emil Ruusuvuori‘yi 6-4, 6-3’lük skorla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve J.J. Wolf, Michael Mmoh‘u 6-4, 7-6(5) skorla geçti.

Bir numaralı seri Taylor Fritz, üç Grand Slam şampiyonu Andy Murray ile gece saatlerinde karşı karşıya gelecek, ancak yağmur gece seansının başlangıcını Washingtonlu Frances Tiafoe ile Shang Juncheng karşılaşmasıyla geciktirdi.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jessica Pegula, Elina Svitolina'yı eleyerek yarı finallere ulaşıyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*