Jessica Pegula, Elina Svitolina’yı eleyerek yarı finallere ulaşıyor

Jessica Pegula Jessica Pegula

Amerikalı, üç setlik bir galibiyetin ardından Ukraynalı için “Ona çok saygı duyuyorum” dedi.

Jessica Pegula, 2021 yılında Elina Svitolina üzerindeki iki galibiyetin, kendisinin oyunun zirvesine yükselebileceğine olan inancının ateşlendiğini itiraf edecektir.

İki yıl sonra, kariyerlerinin farklı aşamalarında olan ikili, Cuma günü Mubuadala Citi DC Open‘da tekrar karşılaştılar – şimdi Top 10’da sabit duran Pegula, yeniden yükselen Svitolina‘yı üç sette yendi.

Kombine 500 seviye etkinliğinin ilk kadınlar çeyrek finalinde, Amerikalı, çiftin çeyrek final maçının ilk setini kaybetmesinden sonra 4-6, 6-3, 6-4’lük zaferle iki saat on sekiz dakikada galip gelerek sezonun beşinci yarı finaline ulaştı.

“Ona çok saygım var; yeni bir bebek sahibi oldu, ülkesinde yaşadığı tüm zorluklara rağmen  yeni bir insan olarak döndüğünü söyleyebilirim” dedi Pegula maçtan sonra. Onun rekabetçiliğini görebiliyorsunuz ve her zaman ona karşı olan bu tavrı gerçekten saygı duydum.

Birkaç yıl önce çıkış yaptığımda onun gibi güçlü bir oyuncuyu yenmek, benim için çok güven verdi. Onun nasıl rekabet ettiğine ve korttaki tutumuna her zaman çok saygım vardı.”

Pegula, maçta 27 winner vuruşu yaptı ve karşılaştığı yedi kritik noktadan altısını kurtardı. Maçı üçüncü maç puanında kazandı. İlk sette kırılan tek oyuncu olarak 2-2’lik servis oyununu kaybettikten sonra, Pegula bir daha servis oyunu kaybetmedi. Karar setindeki  altıncı oyunda beş kırılma puanını kurtardı ve 4-2’lik skorla öne geçti, maçı tamamladığında bir kırılma puanını daha kurtardı.

İkinci ve üçüncü setler özellikle yüksek kaliteliydi; Pegula ve Svitolina, ilk 10 oyunda sadece dört winner vuruşu yapmalarına rağmen, maçı sırasıyla 27 ve 23 winner vuruşuyla tamamladılar. Ukraynalı oyuncu, doğum izninden sonra nisan ayında sıralamada yer almayan bir konumdayken turnuvaya 27 numarada girdi ve bu süreçte üçüncü Top 10’a bir set uzakta kaldı.

“Sanırım biz de çok benzer şekilde oynuyoruz, her iki taraftan da çok sağlamız, bu yüzden zor bir maç olacağını biliyordum ve öyle de oldu,” dedi Pegula. “Maçı bitiremezsem, hızlıca 5-7 kaybederdim. Çok yorgundum. Biliyorum, kulağa kötü geliyor… Elbisemin tamamı ter içinde kalmıştı. Bugün havalar daha serindi ama süper nemliydi. Fiziksel bir mücadeleydi.”

Sezonun ikinci finali için mücadele edecek olan Pegula, bir sonraki maçında ya 4 numaralı seribaşı Maria Sakkari‘yle ya da 7 numaralı seribaşı Madison Keys‘le karşılaşacak. Sakkari, 2021 ABD Açık finalisti Leylah Fernandez‘ı 7-5, 6-2’lik setlerle mağlup ederek gün içindeki ikinci tur maçını kazandı. Bu maç, yağış nedeniyle Perşembe gününden ertelenmişti.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jessica Pegula,Coco Gauff'ı zorlu bir mücadele sonucunda mağlup ediyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*