Jessica Pegula,Coco Gauff’ı zorlu bir mücadele sonucunda mağlup ediyor

Pegula Pegula

Pegula, çiftlerde altı maçlık galibiyet serisini sonlandırarak üçüncü yıl üst üste Kanada’da yarı finallere ulaştı.

Çiftlerde Coco Gauff ve Jessica Pegula arasında sahada veya saha dışında hiçbir sır olmasa da, Cuma günkü Omnium Banque Nationale‘deki üçüncü tur maçları iki oyuncu için de yeni bir deneyimdi.

İlk kez, Amerikalı oyuncular üç setlik bir maç oynadılar ve ikinci kez Pegula galip geldi: İki saat 21 dakika süren maçta Jessica Pegula, 6-2, 5-7, 7-5’lik skorla galip gelerek Gauff‘ın altı maçlık galibiyet serisini sonlandırdı ve üçüncü yıl üst üste Kanada’da yarı finallere ulaştı.

Gauff son üç maçını Maria Sakkari‘yi yenerek Mubadala Citi DC Open‘ı kazanmak da dahil olmak üzere Top 10 oyunculara karşı kazanmıştı ve Pegula son dört maçını kaybetmişti.

Son set Pegula‘nın 4-2 üstünlüğünden 5-4 Gauff üstünlüğüne geçince, Pegula aynı durumu yaşayabileceğinden endişeli olabilirdi. Ancak dördüncü seri, Gauff‘ın kritik anlarda yaşadığı bazı dalgalanmalardan yararlandı; altıncı seri 59 zorlama hatası yaptı ve dokuz kez çift hata yaptı, bunların arasında karar setinde iki kez servis kırma anında çift hata yaptı.

“Bu iyi bir maçtı,” dedi Pegula korttaki röportajında. “Çiftler partnerinize karşı oynamak her zaman zordur – ne yapmaya çalıştığınızı tam olarak biliyorsunuz. Sadece son ana kadar geldi ve kimin daha iyi rekabet edeceğine bağlıydı.”

Pegula, 2021’den bu yana tümüyle WTA 1000 etkinliklerinde kariyerinin sekizinci yarı finale ulaştı. Ayrıca, Kanada’ya yaptığı ilk üç gezisinde de dört büyük finale ulaşan Open Era dönemindeki altıncı oyuncu oldu; ondan önce bunu başaranler Evonne Goolagong, Stefanie Graf, Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario ve Chris Evert‘di.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*