Alex de Minaur, Jannik Sinner ve Jessica Pegula için fırsat kapıyı çaldı

Sinner Sinner

Pazar günü Kanada’da iki erkek kariyerlerinin en büyük şampiyonluğunu ararken, Jessica Pegula önce şampiyonada kiminle karşılaşacağını görmek için beklemek zorunda.

Amerika Açık öncesi iki kombine ATP ve WTA 1000 etkinliğinin ilkinde, Pazar günü Kanada’da iki erkek kariyerlerinin en büyük şampiyonluğunu ararken, Jessica Pegula önce şampiyonada kiminle karşılaşacağını görmek için beklemek zorunda.

WTA Montreal: Pegula’nın anlattığı yetenek

Jessica Pegula‘nın Coco Gauff ve Iga Swiatek karşısında üç setlik iki zafer kazanarak WTA 1000 etkinliğinde finale yükselmesini izlerken aklıma Nick Kyrgios‘un gelmesi gayet doğaldı.

Ne?

Kyrgios ve Pegula tenis madalyonunun iki yüzünü temsil ediyor. Bu madalyonun içine yontulmuş tek bir kelime var: yetenek. Tipik olarak, Kyrgios‘un ilham verici anlarında sergilediği şeyle ilişkilendirilir – görünüşte zahmetsiz ve katmanlı bir güç, dokunuş ve hız çağlayanı. Kyrgios‘un sık sık hoşnutsuz ve tartışmalı bir şekilde harika yeteneklerinin ihmalkâr bir bekçisi gibi görünmesine aldırmayın.

Ama Pegula?

Onun yeteneği benim en çok değer verdiğim yetenek: tüm kariyerine kattığı yüksek düzeydeki adanmışlık ve profesyonellik ile ortaya koyduğu oyun. Gauff ve Swiatek maçlarının skorları Pegula‘nın azmini açıkça ortaya koyuyor. Gauff karşısında, 6-2, 5-7, 7-5. Swiatek karşısında, Pegula üçüncü sette 4-2 geriden gelerek son 19 puanın 16’sını kazandı ve 6-2, 6-7(4), 6-4’lük bir zafer elde etti.

Pegula‘nın en önemli özellikleri düz, sert, derin yer vuruşları. Ayrıca Gauff‘la olan çiftler ortaklığının da yardımıyla file üzerinde de iyi becerilere sahip.

Üçüncü Hologic WTA Tour tekler şampiyonluğunu arayan Pegula, Pazar günü öğleden sonra dünya 4 numarası Elena Rybakina ve 18. sıradaki Liudmila Samsonova arasındaki yarı finalin galibiyle oynayacak. Aslında Cumartesi akşamı oynanması planlanan bu maç yağmur nedeniyle ertelenmişti. Pegula her ikisine karşı da 2-1 önde.

Kyrgios ve Pegula: Hangi yetenek türünü tercih edersiniz? Pegula‘dan yanayım, çünkü gerekli adımları attım ve oyun oynayarak hayatımı kazanma şansımı en üst düzeye çıkardım.

Pegula

Son iki yılın her birinde yarı finalde kaybettikten sonra, Pegula nihayet Kanada’da Swiatek karşısında başarılı oldu.

ATP Toronto: İki erkek oyuncuda büyük bir atılım peşinde

Turnuva finalleri söz konusu olduğunda, her oyuncunun kariyerini büyük ölçüde ilerletecek bir zafer elde etmek için çok fazla riske girmesinden daha çekici bir şey yoktur. Pazar günü 8 numaralı Jannik Sinner ve 18. sıradaki Alex de Minaur arasında oynanacak ATP Masters 1000 finalinde de durum bu.

Henüz 21 yaşında olan Sinner yedi tekler şampiyonluğu kazandı. Ancak bu seviyedeki etkinliklerde Sinner‘ın en iyi performansı, son üç yılın ikisinde Miami‘de elde ettiği bir çift ikincilik. Toronto‘da şu ana kadar, artık aşina olduğumuz yüksek oktanlı, güçlü tenisini oynadı. Cumartesi günkü yarı finalde Sinner, Tommy Paul‘u 6-4, 6-4 yenmek için en önemli anlarda kendini gösterdi – nefes kesici 46 vuruş süren bir ralli de dahil. Bir akşam önce de ilham verici bir Gael Monfils karşısında büyüleyici bir üç-set kazanmıştı.

İlk ATP Masters 1000 finaline ulaşan 24 yaşındaki de Minaur, çığır açan bir hafta geçirdi. Cumartesi günü her zaman ilham veren Alejandro Davidovich Fokina‘ya karşı aldığı 6-1, 6-3’lük yarı final galibiyeti rüzgar yönetiminde bir ustalık sınıfıydı: birinci sınıf ayak hareketleri ve telden tele denge.

De Minaur, “Çok rüzgarlıydı ve tenis oynamak kolay değildi, bu yüzden ilk puandan itibaren kendime sadece pozitif kalmamı söyledim,” dedi.

Bu yarı final de Minaur‘un diğer zaferlerinden çok daha kolaydı. Çeyrek finalde de Minaur 2-5’lik açılış seti açığını ve üç set puanını aşarak 3 numaralı Daniil Medvedev‘i 7-6(7), 7-5 ile geçti. Ayrıca ilk sette 1-5 geriden gelerek Taylor Fritz karşısında üç setlik bir ikinci tur galibiyeti elde etti ve ilk turda açılış setinde 3-5 ve bir set sayısı geriden gelerek 13 numara Cameron Norrie‘yi mağlup etti.

Sinner, 2019 Yeni Nesil ATP Finalleri finalindeki zafer de dahil olmak üzere, birbirleriyle oynadıkları dört maçı da kazandı.

O zamanlar, her ikisinin de profesyonel kariyeri daha yeni başlamıştı. Pazar öğleden sonra, büyük, parlak ışıklar altında öne çıkma şansları var.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*