Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek, Cincinnati çeyrek finaller için tüm zorlukları aştı

carlos carlos

Öte yandan, Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova, Perşembe günü Sloane Stephens’ın şampiyonluk umutlarını sona erdirdi.

MASON, Ohio (AP) – Tenis dünyasının en iyi sıralamalı oyuncularından Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek, Perşembe günü zorlu hava koşulları ve zorlu rakipleri aşarak Western & Southern Open çeyrek finallere ulaştılar.

Alcaraz, toplam 2 saat 35 dakika süren iki yağmur gecikmesini ve 14 numaralı seri başı Amerikalı oyuncu Tommy Paul‘u, geçtiğimiz Cuma günü Toronto‘da kendisine karşı kazanan, ancak bu kez 7-6 (6), 6-7 (0), 6-3’lük bir galibiyetle mağlup etti. Maç 3 saat 9 dakika sürdü.

“Odaklanmalısınız,” dedi, İspanyol savunma şampiyonu Alcaraz ve bu yılın Wimbledon şampiyonu. “Oyna ve dur, oynamak ve durmak kolay değil. Oynamaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok, hazır olmak zorundasınız.”

Alcaraz, ikinci setin 12. oyununda üç maç puanını kaybettikten sonra toparlandı. İkinci set 24 puan ve 15 dakikadan fazla sürdü. Tie-breaki kaybetti ama hemen geri dönerek final setinin ilk oyununda Paul’un servisini kırdı.

“Ana fark, o kazandı ve ben kaybettim,” dedi Paul, Perşembe günü ve geçen haftaki zaferi arasında ayrım yaparak. “Harika bir maçtı. Koşullar pek de ideal değildi ama profesyonel gibi başa çıktı. Harika bir tutum sergiledi.”

Novak Djokovic, Gael Monfils‘e karşı 6-3, 6-2’lik galibiyetiyle rahat bir maç geçirdi. 2 numaralı seribaşı oyuncu, tüm altı karşılaşmalarını kazanarak dokuzuncu sıradaki Amerikalı oyuncu Taylor Fritz ile oynamaya hak kazandı.

Swiatek, sert rüzgar koşullarına uyum sağladı ve 10 numaralı seri başı Çek oyuncu Marketa Vondrousova ile çeyrek finalde karşılaşmak için 3-6, 6-1, 6-1’lik bir galibiyetle geri döndü. Çinli Zheng Quiwen‘i yenen Venus Williams‘ı çarşamba günü elinden çıkaran oyuncu, ikinci set ve üçüncü sette geri dönerek üç setlik galibiyetini elde etti ve ilk kez turnuva çeyrek finallerine yükseldi. İlk sette 20, son iki sette ise toplamda 10 basit hatayla oynadı.

Swiatek, ayrıca sosyal medya üzerinden maçıyla ilgili olumsuz yorumlar yapan takipçilerle de ilgili bir açıklama yaptı.

“Bugünkü maç mükemmel değildi,” dedi. “Hepimiz gördük, ancak bir set bile kaybettikten sonra bile benim ve ekibimin aldığı nefret ve eleştiri miktarı aşırı saçma. İnsanları, internet üzerinde yorum yaparken daha düşünceli olmalarını istiyorum.”

Üçüncü seri başı Daniil Medvedev, 16 numaralı seri başı Alexander Zverev‘e 6-4, 5-7, 6-4’lük bir mağlubiyetle elendi. Polonyalı seribaşı oyuncu Stefanos Tsitsipas‘ı 6-3, 6-4’lük bir galibiyetle eledi.

Çek tenisçiler, günün en büyük sürprizlerini gerçekleştirdi. 3 numaralı Amerikalı oyuncu Jessica Pegula, Montreal‘deki geçen haftaki zaferinden sonra 6-4, 6-0’lık skor

Leave a comment

Your email address will not be published.


*