Iga Swiatek, Western & Southern Open’da Coco Gauff ile karşılaşacak

Coco Coco

Carlos Alcaraz, Aryna Sabalenka ve Novak Djokovic de Cincinnati’nin son dört turuna geçti.

MASON, Ohio (AP) – Birinci sıradaki Iga Swiatek, zor bir başlangıç ve hakem ile yaşadığı anlaşmazlığı aşıp Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova‘yı 7-6, 6-1 mağlup ederek Cuma günü Western & Southern Open‘ın yarı finallerine yükseldi. Bu turnuvayı daha önce hiç kazanmamıştı.

Vondrousova, ilk seti 5-4 önde götürüp servis atıyordu, ancak Swiatek, sonunda bir tie-break kazanarak ikinci sette rahatça ilerlemesini sağlayacak olan bir mola verdi.

Çek oyuncu Vondrousova’nın sol eliyle servisi, Polonyalı dört kez büyük turnuva şampiyonu olan Swiatek için zorlayıcıydı.

“Sol eliyle atılan toplara alışmak kolay değildi,” dedi Swiatek. “Evde bazen sol eliyle atıp çalışırım. Başlangıçta biraz zor olabilir. Sadece ayarlamalısınız.”

Swiatek, maçın ardından hakem Marija Cicak ile bir değişim yaşadı, çünkü maç boyunca Vondrousova tarafından aceleye getirildiğini hissetti. Kural gereği, oyuncular bir puanın ardından servis için en fazla 25 saniyeye sahiptir.

“Gerçekten Marija’ya saygı duyuyorum, ancak o da kurallara çok sıkı bağlı,” dedi Swiatek. “Vondrousova hazır olduğunda hazır olmam gerekiyor. O her zaman hâlâ 20 saniye varken hazır oluyordu. Son iki oyunda uzun ralliler oynadık. İnsanım, nefes almam gerekiyor.”

Maçın bir noktasında, seyircilerin koltuklarına doğru yürüdüğünde Swiatek dikkatini dağılmış gibi görünüyordu.

Cicak ona “Iga, etrafta yürüyen insanlar iyi,” dedi. “Oynamamız gerekiyor!”

Coco Gauff

Coco Gauff

Swiatek, Cumartesi günü yedinci sıradaki Amerikalı Coco Gauff ile karşılaşacak. Gauff, Jasmine Paolini‘yi 6-3, 6-2 mağlup etti. Swiatek, daha önceki yedi karşılaşmanın tamamını kazandı.

“Çok kez oynadık, bu yüzden onun oyununu biliyorum,” dedi Swiatek. “Ancak ne yapacağınızı asla bilemezsiniz. Hazır olacağım ve kendime odaklanacağım.”

İkinci sıra seribaşı Aryna Sabalenka, beşinci seribaşı Ons Jabeur‘u 7-5, 6-3 mağlup ederek üst üste ikinci kez yarı finallere yükseldi. Jabeur, ikinci set sırasında sağ ayağına tedavi aldıktan sonra zorlandı.

Sabalenka, Marie Bouzkova sağ uyluk sakatlığı nedeniyle çekilince karşılaşmaya çıkamayan Karolina Muchova ile yüzleşecek.

İlk seribaşı Carlos Alcaraz, Avustralyalı  Max Purcell‘i 4-6, 6-3, 6-4 mağlup ederek yarı finallere yükseldi. Alcaraz, bu hafta üç set gerektiren üçüncü zaferini elde etti.

İlk sıradaki Alcaraz, geçtiğimiz hafta Toronto‘da iki tie-breakle Hurkacz‘ı yendi.

“Toronto’da oynadığımızda harika bir maçımız vardı,” dedi Alcaraz. “Cincinnati’de kort biraz daha hızlı. Bu yüzden oyununa daha iyi uyuyor. Onu yenebilmek için en iyi seviyede olmamız gerekiyor.”

Merkez kortta gecenin son maçında, 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 9 numaralı seribaşı Amerikalı Taylor Fritz‘i 6-0, 6-4 mağlup etti. Djokovic, 2021 turnuva şampiyonu Alexander Zverev ile Cumartesi günü yarı finallerde karşılaşacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*