Andrey Rublev, Casper Ruud’u yenerek sezonun ikinci şampiyonluğunu kazandı

Andrey Rublev Andrey Rublev

2023 yılında şimdiye kadar dokuzuncu ATP finali olan Pazar günkü Nordea Open finali, ancak 250 etkinliğindeki ilk on oyuncu arasında gerçekleşti.

Andrey Rublev, Casper Ruud‘un üstesinden gelmeyi başarabiliyor gibi görünüyor. İsveç’in Bastad şehrinde düzenlenen Nordea Open‘da Pazar günü yapılan finalde, Rus tenisçi genel toplamdaki başa baş mücadelelerinde Norveçli rakibini beşinci kez 7-6(3), 6-0’lık setlerle yenerek sezonun ikinci ve kariyerinin 14. şampiyonluğunu elde etti.

Birinci sırada yer alan Ruud ile ikinci sırada yer alan Rublev arasındaki bu şampiyonluk maçı, 2023 yılında ATP düzeyindeki en iyi 10 oyuncu arasında dokuzuncu kez gerçekleşen maç olma özelliğini taşıyordu, ancak ATP 250 etkinliğindeki ilk maçtı. Ayrıca, bu yıl ATP Turu’nda 1 numaralı ve 2 numaralı seribaşıların bir şampiyonluk için karşı karşıya geldiği beşinci örnek oldu.

Cumartesi günü Fransisco Cerundolo‘yu üç setlik bir yarı final maçından sonra Rublev, ikilinin “deli” bir maç oynayacaklarından emin olduklarını söylemişti. Ancak bu bir saat 32 dakika süren mücadele, aralıklı yağmurlar nedeniyle sık sık duraklamaların yaşandığı bir açılış setini kazanarak avantajı elde eden Rublev’in hâkimiyeti altında geçti ve tek başına bir saat sürdü.

2 sırada yer alan Rublev, servis kırmada ilk başarılı olan oyuncu oldu ve 4-2 öne geçti, ancak Ruud üç oyun üst üste kazandı ve iki oyuncu arasında pek bir fark yoktu, ta ki Rublev, tiebreak’in ilk sekiz puanından altısını kazanana kadar.

İkinci set, ikinci ve beşinci oyunların uzun sürmesiyle kısmen belirlendi ve ikilinin arasındaki 16 setin içindeki ilk kez “bagel” (6-0’lık set kazanma durumu) olarak gerçekleşti. Ruud, ikinci setin ilk servis oyununda iki oyun puanına sahipti ve 4-0 gerideyken Rublev’in servisinde bir kırılma şansı yakaladı, ancak hiçbiri gerçekleşmedi.

Rublev’in Ruud’a karşıki beş kariyer galibiyetinden dördü, Norveçli tenisçinin tercih ettiği zemin olan toprakta geldi.

Ruud, 11. şampiyonluğunu ve Bastad’da ikincisini kazanma peşindeydi, önceki zaferini komşu ülkesi İsveç’te 2021 yılında elde etmişti.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Casper Ruud, Top 10'da üst üste 100. haftasına başlıyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*