Andrey Rublev, Avrupa Açık birinci tur maçını kazandı

Andrey Rublev Andrey Rublev

Andrey Rublev, Hamburg Avrupa Açık’ın birinci turunda Bernabe Zapata Miralles’ı karar setindeki tie-breakte üç maç puanı alarak galip geldi.

HAMBURG, Almanya (AP) – Toprak zeminde düzenlenen Hamburg Avrupa Açık‘ın birinci turunda Andrey Rublev, Çarşamba günü Bernabe Zapata Miralles ile karar setindeki tie-breakte üç maç puanını kurtararak galip geldi. Bir numaralı oyuncu Casper Ruud da üç setlik bir galibiyetle sahadan ayrıldı.

Rublev, tie-breakte 4-6 geriden gelerek 5-7, 6-1, 7-6 (7) skorla kazanırken, 2 saat 53 dakikalık maç boyunca “yorgun ve sinirli” hissettiği için sakin kalmakta zorlandığını itiraf etti.

Wimbledon‘da Novak Djokovic‘e çeyrek finalde kaybettikten sonra, Rublev şimdi üst üste beş tur maçı kazanarak geçtiğimiz hafta Bastad şampiyonluğunu elde etti. Rusya’dan olan Rublev’in bir sonraki rakibi, ikinci turda Daniel Altmaier ile oynayacak.

Fransız Açık ikincisi Ruud, yağmur nedeniyle kapalı alanda oynanan birinci tur maçında Sebastian Baez‘i 6-3, 1-6, 6-3’lük skorla yendi ve bir sonraki turda elemelerden gelen Cristian Garin ile karşılaşacak.

Alexander Zverev, ülke arkadaşı Maximilian Marterer‘i 6-3, 7-5’lik skorla yenerek çeyrek finale yükseldi. Zverev bir sonraki turda, yedinci seri başı Alejandro Davidovich Fokina‘ya karşı sürpriz bir galibiyetle 3-6, 7-6 (5), 6-4 kazanan 19 yaşındaki Fransız Luca van Assche ile karşılaşacak.

Andrey Rublev

Andrey Rublev

Savunma şampiyonu Lorenzo Musetti, ikinci tur maçını Jozef Kovalik‘e karşı Perşembe günü tamamlamak zorunda kalacak, çünkü Kovalik İtalyan oyuncu karşısında 6-3, 1-4 üstünken çarşamba günü maç durduruldu.

Hamburg kadınlar kategorisinde çeyrek finale yükselen sadece iki seri başı oyuncu kaldı, altı numaralı oyuncu Yulia Putintseva, ikinci tur maçında Jule Niemeier‘a 5-7, 6-3, 6-1’lik skorla yenilerek turnuvadan elendi.

Yedi numaralı oyuncu Arantxa Rus, Nadia Podoroska‘ya karşı 6-3, 3-6, 7-5 galip gelerek son sekizdeki yerini aldı ve bir sonraki turda Bernarda Pera ile karşılaşacak. Pera, üç numaralı oyuncuyken savunma şampiyonu idi.

19 yaşındaki Alman oyuncu Noma Noha Akugue, dramatik bir şekilde ilk WTA Turu ana tablosunda çeyrek finale yükseldi, felaket bir başlangıcın ardından 0-6, 7-6 (2), 6-4’lük skorla Storm Hunter‘ı mağlup ederek iki maç puanı kurtardı.

Hamburg banliyölerinde doğan Noha Akugue, turnuvaya wild-card ile katıldı. Hunter da birinci turda bir numaralı seribaşı Donna Vekić‘i mağlup ederek büyük bir sürpriz yapmıştı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*