Andrey Rublev, Bastad’da Alexander Zverev’i durduruyor

Rublev Rublev

Andrey Rublev, tur arkadaşı Alexander Zverev ile aralarındaki karşılaşmaların ilk beşini kaybederek başladı. Ancak sonrasında bir dönüş yaptı ve 2023 yılındaki iki karşılaşmada da galip geldi.

Cuma günü, Nordea Open çeyrek finallerinde beşinci seribaşı Alman oyuncuyu 6-2, 6-3’lük skorla kolayca geçerek Bastad taçını kaldırmak için bir adım daha attı. İkinci seri başı Rublev, gün boyunca servisini kaybetmedi ve Zverev’in ikinci servisine karşı 16 sayıdan 11’ini kazanarak üstün bir performans sergiledi.

“Düz setlerde kazanabildiğim için mutluyum. En iyi arkadaşınıza karşı oynamak her zaman zordur. Kaybederseniz kötü bir hissedersiniz. Kazanırsanız da yine kötü bir hissedersiniz,” dedi ve gülmeler eşliğinde sözlerine devam etti. “Biraz tuhaf. Ama bu sporun bir parçası. Bazen seçeneğimiz yok, bu nedenle bu durumları kabul etmek zorundayız.”

Andrey Rublev

Andrey Rublev

Rublev, sezon boyunca 37-14’lük bir performans sergiledi ve Monte Carlo‘daki ilk ATP Masters 1000 zaferine katkıda bulunmayı hedefliyor. 25 yaşındaki oyuncu, finalde bir araya gelme yolunda, birinci seribaşı Casper Ruud ve savunma şampiyonu Francisco Cerundolo‘yu bekliyor. 4 numaralı seri başı olan Rublev, Federico Coria ile yaptığı tüm- Arjantin mücadelesini 6-3, 6-3’lük skorla kazandı.

Ruud da Sebastian Ofner karşısında çok direnç görmeden 6-3, 6-4’lük skorla yarı finale geçti. Ruud, karşılaştığı dört servis kırma puanının tamamını kurtardı ve servis karşılamada ilk servis puanlarının yüzde 82’sini kazandı. Dünya sıralamasında 4. sıradaki oyuncu, zaferle sonuçlanan Estoril Open debutunun ardından sezonun ikinci kupasını kazanmaya çalışıyor.

Pazar günü yapılacak olan final için Ruud, 3 numaralı seri başı Lorenzo Musetti ile karşılaşacak. İtalyan oyuncu, elemeli turdan gelen Filip Misolic‘i 4-6, 6-1, 6-2’lik skorla yenerek finale yükseldi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*