Casper Ruud ve Andrey Rublev Bastad ödülü için oynayacak

Ruud Ruud

Top 10 düellosunda Nordea Open’in şampiyonluk maçı Cumartesi günü “Çılgın” bir final mi geliyor?

Casper Ruud, Cumartesi günü Nordea Open‘da ilk yarı finali geçtikten sonra üç yıl içinde ikinci Bastad şampiyonluğu için mücadele edecek. Daha sonra Andrey Rublev, turnuvada birinci ve ikinci seribaşı arasında ve aynı zamanda iki Top 10 oyuncusu arasında bir final düellosu için ilerledi.

Ruud, üçüncü seribaşı Lorenzo Musetti‘yi 6-3, 7-5’lik setlerle bir saat 47 dakikada mağlup etti. Her sette bir kez servis kırmak, Ruud‘un sezon rekorunu 26-13 yapmak için yeterli oldu. Norveçli oyuncu, Roland Garros finaline ikinci kez üst üste çıkmasının ardından şimdi son 10 maçının dokuzunu toprak kortta kazanmış durumda.

“Yine zor koşullar vardı. Sonlara doğru biraz zorlayıcıydı,” dedi Ruud kortta. “Performansımla ve seviyemle çok mutluyum.

“Neredeyse evimde gibi oynamak harika.”

Andrey Rublev

Andrey Rublev

Dünya 4 numarası olan Casper Ruud, 10. toprak kort şampiyonluğunu ve 2023 yılındaki ikincisini arıyor. Nisan ayında Ruud, Estoril Open’de ilk kez yer aldığı etkinlikte Miomir Kecmanovic‘i finalde yenerek şampiyonluk kupasını kazanmıştı. 24 yaşındaki oyuncu ATP 250 seviyesinde yapılan şampiyonluk maçlarında 10-2’lik bir başarıya sahip, ancak Rublev karşısında tarih yazmak zorunda, çünkü daha önceki üç kırmızı toprak zeminli karşılaşmalarının tamamını kaybetmişti.

Yedinci sıradaki Rublev, 7-6 (6), 6-7 (7), 6-3’lük setlerle geçen şampiyon Francisco Cerundolo‘yu 11 servis kırma fırsatından 10’unu ortadan kaldırarak mağlup etti. 2 numaralı seribaşı olan Rublev, üçüncü setin yedinci oyununda belirleyici servis kırma puanını kazandı ve ardından iki oyun sonra bir kez daha servis kırarak maçı sonlandırdı ve Arjantinliye karşı 2022 Hamburg yenilgisini telafi etmiş oldu.

“Oynamak için gerçekten zorlu koşullardı. Çok rüzgarlıydı ve aniden güneş açtı,” dedi Rublev. “İkinci setin sonunda gerçekten iyi bir seviyede oynayabildik.”

Rublev, yılın beşinci şampiyonluk maçına çıktı. Nisan ayında, Monte Carlo‘da Holger Rune‘u finalde yenerek ilk ATP Masters 1000 zaferini elde etmişti. İkincilikleri Dubai ve Halle’deki 500 seviye etkinliklerinde ve Banja Luka‘daki 250 seviye turnuvasındaydı.

Ruud ile karşılaşacak olmasıyla ilgili olarak Rublev, “Çılgın bir maç olacak. Son birkaç kez bana karşı kazandı. İyi arkadaşız ve birbirimize büyük saygı duyuyoruz,” dedi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*