Andrey Rublev Hamburg’da Daniel Altmaier’e karşı elendi

Andrey Rublev Andrey Rublev

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan  Bastad finalinin ilk iki seribaşı arasında tekrarlanmayacak.

Geçtiğimiz hafta sonu, 2 numaralı seribaşı Andrey Rublev, Bastad kraliyetini 1 numaralı seribaşı Casper Ruud‘a karşı kazandı.

İki Top 10 oyuncusu bu hafta Almanya’ya birlikte seyahat ettiler ve Hamburg Avrupa Açık‘ta aynı seribaşlarına sahiptiler. Ancak Perşembe günü, dostça bir final tekrarı ihtimali suya düştü.

Daniel Altmaier, Rublev‘i 6-2, 6-2’lik skorla mağlup ederek sezonun ikinci Top 10 galibiyetini elde etti. İkinci turda dünya 9 numarası Jannik Sinner‘ı beş setlik galibiyetle eleyen Alman oyuncu, Rublev‘i her iki sette de iki kez kırdı ve servis oyunlarının hepsini kazandı, böylece yedinci sıradaki wild card’ı 75 dakikalık bir maç sonrasında elerdi.

Altmaier‘in bu sezonki 10 tur seviyesindeki galibiyetlerinin neredeyse tamamı kırmızı toprak zeminde geldi. Mayıs ayında Madrid’de ilk Masters 1000 çeyrek finaline yükseldi. ATP Challenger Turu‘nda, 24 yaşındaki oyuncu Sarasota‘da yeşil toprak zeminde galip gelerek kendini tekrar Top 100‘e soktu. Çeyrek finallerdeki bir galibiyet Altmaier‘in Top 50’ye çıkmasını sağlayacak.

Rublev, ilk turda Bernabe Zapata Miralles ile yaptığı maçta üç maç puanını savuşturmuştu.

Altmaier

Altmaier

Daha önce, Ruud Cristian Garin karşısında istenmeyen bir görüntü çizdi, ancak 1-6, 6-2, 6-2’lik zaferle geri döndü. Garin, ikisinin önceki toprak kort buluşmasını kazanmış ve bu sezon Indian Wells‘te Norveçli oyuncuyu elemişti. Ancak üç kez büyük turnuva finalistinin ikinci sette 3-2 öne geçip konsolide etmesinin ardından maç tamamen onun kontrolündeydi.

“Hiçbir cevabım yoktu, ancak ikinci sette orada kalmaya çalıştım ve belki bir şans yakalayabilirim diye kendime söyledim,” dedi Ruud maçtan sonra. “2-2’de ilk servis kırma şansımda onu kırabildim ve işler değişmeye başladı.”

Ruud bu hafta 250 seviyesinin üzerindeki ilk şampiyonluğunu arıyor. 2023’ü 5-6’lık bir başlangıçla açtıktan sonra, dünya 4 numarası 21-8’lik bir performans sergiledi ve Estoril’de 10. kariyer şampiyonluğunu kazandı, Roland Garros‘ta ikinci yıl üst üste final oynadı.

Oslo doğumlu oyuncu 500 seviyesi dışında her seviyede final oynadı. Ruud, Arthur Fils‘i geçerse burada bunu başarmak için bir galibiyete daha yaklaşacak. 19 yaşındaki Fils, yılın dördüncü çeyrek finaline ve Fransa dışındaki ilk çeyrek finaline çıkarak Dusan Lajovic‘i 7-5, 7-5 yenmişti. Mayıs ayında Fils, Lyon‘da Francisco Cerundolo‘ya karşı finalde zaferle kariyerinin ilk ATP şampiyonluğunu kutlamıştı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*