Novak Djokovic, ABD Açık’ta daha önce hiç maç oynamamış biriyle oynayacak

Novak Novak

Novak Djokovic, ABD Açık’a dönüşünde ilk maçında Fransız Alexandre Muller ile karşılaşacak, savunma şampiyonu Iga Swiatek ve Coco Gauff ise kadınlar çeyrek finalinde karşılaşma ihtimali taşıyor.

Novak Djokovic‘ın, COVID-19 aşısı olmadığı için geçen yıl katılamadığı ABD Açık‘a dönüşü, daha önce turnuvada hiç oynamamış bir rakip karşısında gerçekleşecek. Savunma şampiyonu Iga Swiatek ve Coco Gauff ise olası bir çeyrek final karşılaşmasına çekildi.

İlk sıradaki Carlos Alcaraz, 2022 erkekler şampiyonu olan Flushing Meadows‘ta ve 6 numaralı seri Jannik Sinner, erkeklerin çeyrek finalinde yeniden karşılaşabilir. Geçen yıl Alcaraz‘ın rakibi Sinner karşısında büyüleyici beş setlik zaferi saat 02:50’de sona ermiş, bu ABD Açık tarihinin en geç biten maçı olmuştu.

Son yıllarda kamuya açık bir kura çekme töreni yerine, ABD Tenis Birliği, kadın ve erkek tekler kura çekmelerini kapalı kapılar ardında yapmayı tercih ediyor ve bu uygulamayı bu yıl da sürdürdü.

Sezonun son Grand Slam etkinliği olan turnuvanın oyunları Pazartesi günü başlıyor.

Djokovic, 23 Grand Slam şampiyonluğundan üçünü New York‘ta kazanan Sırbistanlı 36 yaşındaki bir oyuncu, geçen yıl yabancı uyruklu aşı olmayan kişilerin Amerika Birleşik Devletleri’ne uçuş yapmasına izin verilmediği için turnuvaya girememişti. Cincinnati‘deki sert kort hazırlık etkinliğinde oynamak için iki yıl aradan sonra ülkeye döndü ve geçen hafta sonu neredeyse dört saat süren heyecan dolu bir finalde Alcaraz‘ı geride bıraktı.

Novak

Novak

Gelecek hafta, Djokovic US Open‘a Alexandre Muller karşısında dönüş yapacak. 85. sıradaki Fransız oyuncu daha önce Flushing Meadows‘ta ana tablo deneyimi yaşamamış ve bu turnuvada ilk kez mücadele edecek. Muller, 2021 ve 2022’de eleme turunda elenmişti. Son zamanlarda Büyük Grand Slam organizasyonlarında zorlu kura çekimleri yaşadı; Wimbledon‘da Alcaraz‘a ve Fransa Açık‘ta Sinner‘a karşı mücadele etti.

Coco Gauff ise 6 numaralı seribaşı olarak gelirken, Cincinnati zaferinin bir parçası olarak Swiatek‘i yendi. Bu zafer, 19 yaşındaki Amerikalı için önemliydi, çünkü daha önce 14 seti de dahil olmak üzere Swiatek‘e karşı hiç galip gelememişti; bu maçlar arasında 2022 Fransa Açık finali de bulunuyordu. Gauff, Wimbledon‘da ilk turda elenmesinin ardından 11-1’lik bir galibiyet serisi yakaladı. US Open‘da ilk turda elemelerden gelen bir oyuncuyla karşılaşacak ve ardından bu yılki Fransa Açık‘ta Rus genç Mirra Andreeva ile karşılaşabilir.

2022 erkek şampiyonu Carlos Alcaraz, ilk turda Almanya’dan Dominik Koepfer ile karşılaşacak. Koepfer, 2019’da Flushing Meadows‘ta dördüncü tura yükselmişti.

Diğer olası erkek çeyrek finaller, 2021 şampiyonu Daniil Medvedev – 8 numaralı seribaşı Andrey Rublev eşleşmesi üst yarıda, 2 numaralı Djokovic – 7 numaralı Stefanos Tsitsipas ve 4 numaralı Holger Rune – 2022 ikincisi Casper Ruud eşleşmesi alt yarıda yer alıyor.

Stefanos Tsitsipas ise turnuvaya Milos Raonic karşısında başlayacak. 2016 Wimbledon ikincisi Raonic, yaklaşık iki yıl sakatlıktan sonra Haziran ayında tur’a geri döndü.

Kadınlar kategorisinde olası çeyrek finaller arasında üst yarıda 4 numaralı Elena Rybakina – 8 numaralı Maria Sakkari eşleşmesi, alt yarıda ise 2 numaralı Aryna Sabalenka – 2022 ikincisi Ons Jabeur, 3 numaralı Jessica Pegula – 7 numaralı Caroline Garcia eşleşmesi yer alıyor.

Yedi kez Grand Slam şampiyonu, bunlardan ikisini ABD Açık‘ta kazanan Venus Williams, 43 yaşında turnuvaya özel davetiye ile katılıyor ve ilk turda İspanyol Paula Badosa ile karşılaşacak. Badosa, geçen yıl en yüksek sıralama olan 2 numaralı oyuncuydu ancak şu an 46. sıradadır.

Eski 1 numaralı oyuncu ve Grand Slam şampiyonu Caroline Wozniacki, üç yıl süren bir emeklilikten sonra Grand Slam tenisine geri dönüyor. Wozniacki, 2018 Avustralya Açık‘ı kazandı ve iki kez ABD Açık‘ta ikinci oldu. Turnuvaya eleme turundan gelen bir oyuncuyla karşılaşacak ve ikinci turda iki kez Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova ile eşleşebilir.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*