Novak Djokovic, kariyerinin 75. Masters 1000 yarı finaline Cincinnati’da ulaştı

Djokovic Djokovic

Djokovic, zaten en fazla Masters 1000 şampiyonluğu ve finalleri rekoruna sahip ve şimdi de en fazla yarı finale yaklaşıyor.

Cuma akşamı Cincinnati‘deki çeyrek finallerde Amerikalı Taylor Fritz‘i 6-0, 6-4’lük skorla mağlup ederek kariyerinin 75. Masters 1000 yarı fineline ilerleyen Novak Djokovic, zaten en fazla Masters 1000 şampiyonluğu (38) ve finalleri (56) rekorlarına sahip ve şimdi de en fazla yarı finale yaklaşıyor.

Masters 1000 serisi etkinlikleri 1990 yılında başladı.

EN ÇOK KARİYER MASTERS 1000 YARI FİNALİ
76: Rafael Nadal
75: Novak Djokovic
66: Roger Federer
33: Andy Murray
32: Andre Agassi
31: Pete Sampras
20: Andy Roddick

İkili arasında önceki altı karşılaşmanın tamamını kazandıktan sonra Djokovic bu maça da hızlı bir başlangıç yaptı ve ilk seti 20 dakikada kazandı.

Ancak Fritz henüz bitmemişti, ikinci setin ilk oyununda hemen servis kırdı ve sonunda 4-2’lik bir avantaj elde etti – ancak Amerikalı için pek de iyi gitmeyecekti, çünkü Djokovic sahadaki son 61 dakika boyunca üst üste dört oyun kazandı ve maçı sonlandırdı.

Günün en etkileyici istatistiği belki de Djokovic‘in beş servis kırma fırsatının hepsini değerlendirmiş olmasıydı.

Djokovic

Djokovic

Djokovic‘in son karşılaştığı Fritz ile, Sırp tenis oyuncusu geçen yılki ATP Finalleri’nde iki tie-break ile galip gelmişti. Bu seferki maç çok farklıydı.

Djokovic saha içi röportajında “Elbette bir sonraki rakibinize karşı oynadığınız geçmiş maçları analiz edersiniz,” dedi.

“Taylor son birkaç yıldır en iyi 10, en iyi 15 oyuncu arasında yer alıyor, bu yüzden onun oyununu çok iyi biliyorum ama her maç yeni bir maç, ikimiz için de yeni bir meydan okuma. Burada birbirimizle hiç karşılaşmamıştık. Açıkçası 1 numaralı Amerikalı olduğu için çok fazla seyirci desteği alıyor. Ama ben bloklardan gerçekten çok güçlü çıkmayı başardım ve neredeyse mükemmel, kusursuz bir ilk set oynadım.

“İkinci sete gerçekten kötü başladım ve ona molayı verdim ama 2-4 gerideyken ikinci sette gerçekten sağlam dört oyun oynadım.

“Genel olarak harika bir performanstı.”

Djokovic‘i inanılmaz bir 57. Masters 1000 finaline ulaşmasının engelleyen isim ise daha önce akşam oturumunda Adrian Mannarino‘yu 6-2, 6-3’lük skorla mağlup eden Alexander Zverev olacak.

Zverev, son karşılaşmalarında 2021 ATP Finalleri yarı finalinde Djokovic‘i 7-6 (4), 4-6, 6-3’lük skorla yenmişti, ancak Djokovic genel olarak head-to-head (birbirine karşı oynanan maçlar) istatistiğini 7-4, bunun içinde 6-3’lük skorla sert zemindeki maçları da önde götürüyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*