Iga Swiatek ve Coco Gauff, çeyrek finalde Cincinnati rövanşı için karşı karşıya gelecek

Swiatek ve Gauff Swiatek ve Gauff

Dünya 1 numarası ve son şampiyon, 4 numaralı seribaşı Elena Rybakina ile aynı yarıda yer alarak Jelena Ostapenko ve Petra Kvitova gibi seribaşıların erken rekabetiyle de karşılaşabilir.

NEW YORK – 2023 US Open kadınlar kura çekimi açıklandı ve dünya 1 numarası ve savunma şampiyonu Iga Swiatek‘i Amerikalı süperstar Coco Gauff ile çeyrek finalde karşı karşıya getiriyor.

İkili geçen hafta Western & Southern Open‘da karşılaştı, 19 yaşındaki Gauff kariyerinin en büyük başlığını kazanarak sekiz denemede ilk kez Swiatek‘i mağlup etti.

Pere Riba ve Brad Gilbert‘in koçluk ekibinin desteğiyle, Gauff 2022’de elde ettiği çeyrek final sonucunu aşmaya çalışırken ev sahibi Grand Slam‘e oldukça fazla momentumla geliyor.

Buraya ulaşmak için 6 numaralı seribaşı, eleme turunda bir rakiple açılacak ve ikinci turda olası bir şekilde Rus genç yetenek Mirra Andreeva ile karşılaşabilir. Andreeva Haziran ayında Roland Garros‘ta Gauff‘u üç sette zorlamıştı.

Swiatek için ise, İsveçli Rebecca Peterson karşısında başlık savunmasına başlayacak ve 29 numaralı seribaşı Elisabetta Cocciaretto olası üçüncü tur rakibi. Jelena Ostapenko da Swiatek‘in kura bölgesinde yer alıyor; 2017 Roland Garros şampiyonu Jasmine Paolini ile ilk turda karşılaşacak ve ikinci turda Alize Cornet ile potansiyel bir çekişmeli maça çıkacak.

Kura çekiminin üst yarısı, Swiatek ve 4 numaralı seribaşı Elena Rybakina arasında yarı final çatışması öngörüyor. Rybakina, bu ilkbaharda Internazionali BNL d’Italia‘yı kazandıktan sonra hastalık ve sakatlıkla başa çıktı, ve Wimbledon başlığını savunmasını eventual finalist Ons Jabeur‘a karşı çeyrek finalde kaybetti. Rybakina, zorlu birinci tur karşılaşmasında Marta Kostyuk ile karşılaşacak ve üçüncü turda olası rakibi olarak 30 numaralı seribaşı Sorana Cirstea‘yı görecek.

Gauff

Gauff

İkinci çeyrekteki diğer dikkate değer seri başları arasında üç kez finalist Victoria Azarenka, Roland Garros ikincisi Karolina Muchova ve 8 numaralı seri başı Maria Sakkari yer alıyor; Sakkari, Rybakina‘nın çeyrek final rakibi olarak projelendiriliyor.

Geçen yaz Flushing Meadows‘ta Swiatek‘e karşı koca bir yarı final kaybeden mevcut Avustralya Açık şampiyonu Aryna Sabalenka tarafından destekleniyor. Dünya 2 numarası ilk tur karşılaşmasını Belçika’dan Maryna Zanevska‘ya karşı oynayacak ve ABD Açık çeyrek finalinin üçüncü turda projeksiyonlandığı bir karşılaşmada Sabalenka ve eski dünya 1 numarası Karolina Pliskova arasında gerçekleşebilir.

Başka bir büyük rekabet, Sabalenka ve Jabeur ikisi de son sekize ulaşırsa çeyrek finallerde yenilenebilir; Sabalenka, geçen hafta Cincinnati‘de Tunuslu rakibine Wimbledon mağlubiyetini telafi etti.

Sabalenka‘nın projeksiyonlanan yarı final rakibi 3 numaralı seri başı Jessica Pegula, yazın WTA turunun en büyük sert kort turnuvalarını ikinci WTA 1000 unvanını Montreal‘de kazandığında Gauff ile birlikte aldı. Pegula, her zaman tehlikeli Camila Giorgi ile ilk turda karşılaşmanın zorlu görevini üstleniyor ve ikinci haftadan önce Wimbledon yarı finalisti Elina Svitolina ile karşılaşabilir.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*