Tommy Paul, ABD Açık’ta büyük bir ilerleme yapma potansiyeline sahip

Tommy Paul Tommy Paul

Eski dünya 4 numarası James Blake, Casper Ruud’u, Memorial Sloan Kettering yararına gerçekleştirdikleri ABD Açık öncesi yardım etkinliğinde gördükten sonra ‘Grand Slam adayı’ olarak görüyor.

ABD Açık taraftar haftası, çeşitli anlık etkinlikler, özel katılımlar ve özel oyuncu görünümleri ile tam gaz devam ediyor. Dünya çapındaki tenis hayranları, dördüncü ve son Grand Slam‘in enerjisini içine çekmek için alanlara akın ediyor.

Bu hafta ayrıca James Blake ve Casper Ruud arasında samimi bir tenis seansı gerçekleşti.

İkisi, Memorial Sloan Kettering adlı kanser araştırma merkezi için para toplamak amacıyla bir araya geldi. Bu merkez, kanseri hayat boyu sonlandırmayı amaçlayan bir misyona sahip. Ve sonrasında Amerikalı, tenis partneri için övgülerde bulundu.

“Sanırım o genellikle hafife alınan bir oyuncu çünkü o kadar göz alıcı değil, o kadar ses çıkarmıyor, ama tamamen sağlam.” dedi Blake. “Sonuçları, Grand Slam’ler için bir aday olduğunu kanıtlıyor. Geçen yıl burada finale çıkması, Fransa Açık’ta birkaç kez final yapması. O, Grand Slam’lerde nasıl oynanacağını bilen biri.”

James Blake

Blake, James Blake Vakfı adına Casper Ruud ile birlikte kanser araştırmaları için para topladı.

Blake, Ruud‘un yanı sıra, Carlos Alcaraz‘ın Toronto çeyrek finallerinde dünya 1 numarasını şaşkına çeviren rakibi Tommy Paul gibi, kendi sahasında başarılı olabilecek birkaç Amerikalı oyuncuyu da gözüne kestirdiğini söylüyor.

Blake, “Tommy Paul, Avustralya’da iyi bir performans gösterdikten sonra, birkaç hafta önce Carlos Alcaraz’a karşı aldığı galibiyetle geri döndü,” dedi. “Dünyadaki hemen herkesi yenebileceğini biliyor, tek mesele bunu en büyük sahnelerde yapmak.”

Öte yandan Frances Tiafoe ve Taylor Fritz, Slam’e üzerlerinde biraz baskı ile geliyorlar. Blake, Fritz’in Wimbledon 2022’den bu yana Slam‘lerde pek başarılı olamadığını, bu nedenle New York‘ta sağlam bir iki hafta geçirmeye aç olacağını belirtti. Tiafoe için ise bu Amerika Açık, ATP sıralamasındaki puanlarının büyük bir kısmının tehlikede olduğu sezonun ya tamam ya devam anı olacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*