Novak Djokovic, düz setlerle kazanarak Amerika Açık çeyrek finallerine ulaştı

Novak Novak

Novak Djokovic elemelerden gelen Borna Gojo’yu 6-2, 7-5, 6-4 ile eleyerek ABD Açık’ta çeyrek finale yükseldi

NEW YORK (AP) – Novak Djokovic, önceki maçında karşılaştığı zorlukları yaşamadı ve elemeli oyuncu Borna Gojo’yu 6-2, 7-5, 6-4 yenerek Amerika Açık çeyrek finallerine ulaştı.

Djokovic, üçüncü turda Laslo Djere’ye karşı iki set geriden gelmek zorunda kaldığı maçın ardından sonunda beş setlik bir galibiyet elde etmeden önce büyük bir temizlikle oynadı. Bu sefer, Djokovic yalnızca 12 basit hata yaparken, Gojo 40 hata yaptı.

“Maçı düz setlerle geçtiğime seviniyorum,” dedi ikinci sıradaki Djokovic, ATP sıralamalarında gelecek hafta Carlos Alcaraz’ın yerini alacağı kesin olan oyuncu.

Djokovic, servislerini iyi kullanan Gojo’nun 15 servis oyunundan beşini kazanırken, sadece bir kez servisini kaybetti.

Djokovic’in bir sonraki rakibi, şimdiye kadar set kaybetmeyen erkeklerdeki tek oyuncu olan Kaliforniya’lı 25 yaşındaki 9 numaralı seribaşı Taylor Fritz ile karşılaşacak.

Djokovic, Fritz’e karşı kariyerinde 7-0’lık bir rekora sahip.

“Bana karşı bir şansı olması için ne yapması gerektiği hakkında konuşmayacağım. Eminim bunu koçuyla birlikte çözmeye çalışacaktır,” dedi Djokovic. “Açıkçası bu maça da diğer maçlar gibi hazırlanacağım, analizlerimi yapacağım, birbirimize karşı oynadığımız son maçı izleyeceğim.”

Salı günüki karşılaşmaları, Djokovic’in New York’taki 13. çeyrek finali olacak ve Fritz’in ilk olacak.

Pazar günü erken saatlerde İsviçreli eleme oyuncusu Dominic Stricker’ı 7-6 (2), 6-4, 6-4 yenen Fritz, “Kendi içimde oynamalıyım ve iyi oynuyorsam bunun yeterli olacağına ve fazladan bir şey yapmama gerek olmadığına güvenmeliyim,” dedi.

Novak

Novak

Fritz, Amerika Birleşik Devletleri’nden dördüncü tur maçlarını kazanan üç Amerikalı erkekten biri, diğerleri ise 10 numaralı Frances Tiafoe ve seri başsız Ben Shelton’dır. Bu, 2005 yılında Andre Agassi, James Blake ve Robby Ginepri’nin bunu yaptığından beri üç Amerikalı erkeğin Flushing Meadows’ta çeyrek finallere yükseldiği ilk kezdir.

“Düşünün, bu hem ABD Tenis Federasyonu hem de Amerika Açık için harika bir şey,” dedi Djokovic. “Tüm oyuncular – Fritz, Shelton ve Tiafoe – büyük servis kullanıyorlar, çok agresif oynuyorlar.”

Djokovic’in veya Fritz’in Tiafoe veya Shelton’un galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*