Djokovic Cincinnati’de şampiyonluk için Alcaraz’ı yaklaşık 4 saatte mağlup etti

Novak Novak

Novak Djokovic, Wimbledon finalinin heyecan verici bir rövanşında Carlos Alcaraz’ı 5-7, 7-6 (7) 7-6 (4) yenerek Western & Southern Open Turnuvası’nı kazandı.

MASON, Ohio (AP) – Novak Djokovic, Wimbledon finalinin heyecan verici rövanşında Carlos Alcaraz‘ı 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4) yenerek Pazar günü Western & Southern Open‘ı kazandı.

ATP Tour tarihinin (1990’dan beri) en uzun üç set üzerinden oynanan finali olan ve 3 saat 49 dakika süren maçta, 2 numaralı seribaşı Djokovic geçen ay üst sıradaki Alcaraz‘a kaybettiği maçın intikamını aldı ve kariyerinin 95. şampiyonluğunu kazanarak 1968’den bu yana profesyonel çağda erkekler arasında Ivan Lendl‘ı geçerek üçüncü sıraya yerleşti.

Kadınlar finalinde yedinci sıradaki Coco Gauff, Karolina Muchova karşısında aldığı 6-3, 6-4’lük galibiyetle 50 yıldan uzun bir süredir Western & Southern Open‘ı kazanan ilk genç oldu.

Djokovic, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle iki yıldır ABD topraklarında ilk turnuvasını oynuyordu. Altı yıl içinde üçüncü Cincinnati şampiyonluğunu, beşinci maç noktasında Alcaraz‘ın forehand dönüşü ile boşa gitmesiyle elde etti.

36 yaşındaki Sırp oyuncu, İspanyol rakibiyle el sıkışmak için fileye gitmeden önce kollarını ve bacaklarını açarak sırt üstü yere düştü. Ardından kortta kasıla kasıla dolaştı ve gömleğini düğmelerinden aşağıya doğru yırttı.

Coco

Coco

Erkekler rekoru kıran 23 Grand Slam şampiyonluğunun sahibi maç sonrası kupa takdimi sırasında “Bu, herhangi bir turnuvada oynadığım en heyecan verici maçlardan biriydi” dedi. “Grand Slam gibi hissettim.”

Sıcaklık 90 dereceye yaklaşırken Djokovic, en az 1990’dan bu yana turnuvanın en uzun erkekler maçından sağ çıkarak şampiyonluğu kazanan en yaşlı erkek oldu. Ken Rosewall 1970 yılında kazandığında 35 yaşındaydı.

Alcaraz‘ın Wimbledon‘daki beş setlik zaferinin rövanşı, 2010 yılında Roger Federer Mardy Fish‘i yenerken kırılan 2 saat 49 dakikalık önceki Cincinnati rekorunu kırdı. Bu sezon erkekler turunda üç dakika ile en uzun üç setlik maç oldu.

Djokovic kupasını kucaklarken, “Söyleyecek çok şeyim var ama enerjim olduğundan emin değilim,” dedi. Durakladı ve Alcaraz‘a baktı.

“Asla pes etmiyorsun, değil mi?” dedi. “Bu yönünü seviyorum. Umarım New York’ta karşılaşırız. Bu eğlenceli olur – benim için değil ama hayranlar için.”

ABD Açık 28 Ağustos’ta başlıyor. Son şampiyon Alcaraz turnuvaya 1 numara olarak girmeyi garantiledi.

Eşitlik bozma maçları Alcaraz‘ın hafta boyunca oynadığı dört maçta dördüncü ve beşinci maçları oldu. Djokovic Pazar gününe kadar hiç set kaybetmezken, Alcaraz her maçta üç set aldı.

Alcaraz “Maç oldukça yakındı,” dedi. “Geri döneceğim.”

2022 Fransa Açık ikincisi Gauff, Muchova‘nın Gauff‘un dördüncü maç noktasında bir forehand dönüşünü boşa göndermesiyle ilk Masters 1000 şampiyonluğunu kazandı. 19 yaşındaki Amerikalı oyuncu, 90 dereceye yaklaşan sıcaklıkta oynanan 1 saat 56 dakikalık maçın ardından raketini havaya fırlattı ve sevinç içinde zıpladı.

Gauff maç sonrası kupa takdimi sırasında “Bu inanılmaz,” dedi. “Bu an için burada olmaktan çok mutluyum.

 

Muchova

Muchova

“Karolina’yı bu turnuvadaki inanılmaz başarısı için tebrik etmek istiyorum,” diye ekledi. “Umarım daha sık ve bundan daha büyük bir sahnede oynarız.”

Gauff turnuvanın dördüncü ve 2004’teki Vera Zvonareva‘dan bu yana ilk genç finalisti oldu. Gauff, 1968’de 17 yaşındaki Linda Tuero‘dan bu yana ilk genç şampiyon.

Gauff‘un bir oyun puanında yaptığı çift hata da dahil olmak üzere toplam beş servis kırma ile geçen kötü bir ilk setin ardından, Gauff sekizinci oyunda yaptığı servis kırma ile Çek Cumhuriyeti’nden rakibine üstünlük sağladı.

İkinci setin dördüncü oyununda iki servis kırma puanını savuşturan Gauff, bir sonraki oyunda Muchova‘nın ters vuruşuyla kontrolü ele geçirdi. Bir sonraki oyunu kazanırken, Gauff sol avucunu raketinin üzerine koyup şükranla dua ediyormuş gibi gökyüzüne bakmasına neden olan file galibiyetiyle bir ara yakaladı.

Sekizinci oyunda üç maç puanı kaçırdıktan sonra maçı tamamladı.

“Bu sabah uyandığımda ilk söylediğim şey ‘Ah’ oldu,” dedi 26 yaşındaki Muchova. “Kazanmanın zor olacağını biliyordum, özellikle de Coco gibi birine karşı.”

Fransa Açık ikincisi Pazartesi günü doğum gününü WTA sıralamasında 10 numaraya yükselerek kutlayacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*