Alex de Minaur, Medvedev’i mağlup etti

De Minaur De Minaur

Alex de Minaur, cuma günü bir kez daha yeteneğini gösterdi ve 2021 şampiyonuna karşı üç set puanını kurtardı.

Alex de Minaur, Cuma günü National Bank Open‘da ilk ATP Masters 1000 yarı finaline adını yazdırmayı başardı ve dış saha sert kortlardaki formunu sürdürdü.

Bir gün önce, De Minaur, 8 numaralı seribaşı Taylor Fritz‘e karşı 1-5 geri düştüğü maçta iki set puanını kurtardıktan sonra sonradan kritik bir tie-break’i kazandı. Amerikalı rakibi daha sonra maçı dengeledi, ancak De Minaur sonunda son seti kazanarak galip geldi.

Avustralyalı oyuncu bir kez daha geriden gelme yeteneğini sergiledi. Bu sefer, tek Toronto şampiyonu olan Daniil Medvedev‘e karşı 7-6 (7), 7-5’lik bir galibiyet elde etmek için 2-5 geri düşerek ilk sette üç set puanını silip sıfırladı.

İkinci sette De Minaur, iki kez ara vermeye geri döndü ve 2 numaralı seribaşı rakibini dördüncü kez servis kırarak iki saat üç dakikalık bir maçla galip geldi. Medvedev‘e karşı ilk dört maçını kaybettikten sonra, Sydney doğumlu oyuncu son iki maçlarını kazandı.

De Minaur basın toplantısında  “Skor ne olursa olsun, kendime, sonuna kadar savaşacağımı, söylüyorum. Ve bu büyük bir erdem,” dedi. “Genç yaşlarımdan itibaren her zaman skor ne olursa olsun rekabet etmeyi öğrendim. Ve rakipler de bunu biliyor. Biliyorlar ve beni yenmek zorundalar. Herhangi bir aşamada pes etmeyeceğim.”

De Minaur

De Minaur

De Minaur Los Cabos’ta Stefanos Tsitsipas‘a ikinci oldu. 24 yaşındaki oyuncu, hızlı bir dönüşe Kanada’da başladı ve iki gün sonra 11 numaralı seribaşı Cameron Norrie‘yi eleyerek üç seribaşı rakibinden ilkinin üstesinden geldi. Bu yılın ikinci zaferini arıyor; Acapulco’da ilk ATP 500 zaferini kazanmıştı.

Finalde yer almak için De Minaur, Alejandro Davidovich Fokina ile karşılaşacak. İspanyol oyuncu etkileyici haftasına devam etti ve Mackenzie McDonald‘ı 6-4, 6-2’lik skorla mağlup ederek üstünlük kurdu. 96 dakikalık mücadelede McDonald‘ı beş kez kırarak dönüş puanlarının %52’sini kazandı.

Davidovich Fokina, bu yıl 26-19’a yükseldi ve 2023’te oynadığı çeyrek finallerdeki 0-5’lik seriyi sonlandırdı. Geçen yıl, Tsitsipas‘a Monte Carlo’daki 1000 seviyeli turnuva finalinde ikinci oldu.

“Ben, saha dışında daha rahatım gibi. Ve sanırım bu, sahaya adım attığımda bana çok güç veren anahtar. Sonra, oynarken çok sakinim. Kazanmak ya da kaybetmek umurumda değil. Sadece her puanı keyifle oynamak ve kazanmak,” dedi Davidovich Fokina.

De Minaur, Next Gen ATP Finals dışında Davidovich Fokina‘yı kazanacak ilk maçını yapacak, çünkü daha önce toprak ve çim kortta yapılan tur buluşmalarını kaybetti.

“Büyük bir fırsat, ama her ikimizin de burada olmaya hak kazandığımızı gösteren rakipleri yendiğimizi düşünüyorum. Bu, her ikimizin de harika tenis oynadığını gösteriyor,” dedi De Minaur.

“Gençken çok sayıda maç yaptık ve birlikte büyüme fırsatı bulduk. Bu yüzden çok eğlenceli bir maç olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum.”

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Medvedev rakibi Alcaraz'a karşı aşırı hazırlık yapmıyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*