Coco Gauff, Vondrousova’ya karşı galibiyet elde etti

Gauff Gauff

19 yaşındaki oyuncu Coco Gauff,, 10 numaralı sıradaki Wimbledon şampiyonunu Vondrousova’yı 6-3, 6-0’lık skorla mağlup ederek Montreal’deki çeyrek finallere yükseldi.

Coco Gauff, yaz sert kort sezonu boyunca Montreal’da da devam eden yıkıcı yolculuğuna Perşembe gecesi devam etti ve WTA 1000 etkinliğinin üçüncü turunda yeni Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova‘yı sadece 62 dakikada 6-3, 6-0’lık skorla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Bu, Amerikalı oyuncu için önemli bir zaferdi – kariyerinin 10. Top 10 galibiyetiydi.

COCO GAUFF’IN 10 TOP 10 GALİBİYETİ (sıralama sırasına göre):

  • 2021 Roma Çeyrek Finalinde 1. sıradaki Barty’yi yendi (toprak kort)
  • 2020 Avustralya Açık 3. Turunda 4. sıradaki Osaka’yı yendi (sert kort)
  • 2021 Roma 3. Turunda 4. sıradaki Sabalenka’yı yendi (toprak kort)
  • 2022 Doha 3. Turunda 4. sıradaki Badosa’yı yendi (sert kort)
  • 2023 Eastbourne Çeyrek Finalinde 4. sıradaki Pegula’yı yendi (çim kort)
  • 2022 Toronto 3. Turunda 6. sıradaki Sabalenka’yı yendi (sert kort)
  • 2022 Berlin Çeyrek Finalinde 7. sıradaki Pliskova’yı yendi (çim kort)
  • 2019 Linz Çeyrek Finalinde 8. sıradaki Bertens’i yendi (kapalı sert kort)
  • 2023 Washington D.C. Finalinde 9. sıradaki Sakkari’yi yendi (sert kort)
  • 2023 Montreal 3. Turunda 10. sıradaki Vondrousova’yı yendi (sert kort)

Gauff, son üç maçını üst üste oynadığı rakipleri karşısında düz setlerde kazandı; Eastbourne çeyrek finalinde Pegula‘yı 6-3, 6-3, Washington D.C. finalinde Maria Sakkari‘yi 6-2, 6-3 ve şimdi Montreal‘de üçüncü turda Vondrousova‘yı 6-3, 6-0’lık skorlarla mağlup etti.

7. sıradaki Amerikalı oyuncu Wimbledon sonrası muhteşem bir performans sergiliyor: 6 maçta 6 galibiyet alırken, 12 sette toplamda sadece 26 oyun kaybetti (ortalama 2.2 oyun/set). Geçen hafta Washington D.C.‘deki WTA 500 etkinliğinde kariyerinin en büyük başarısını elde etti ve bu momentumu Montreal‘de de sürdürdü.

Gauff ve Vondrousova, ilk sette 2-2 eşitliğindeyken Amerikalı oyuncu maçın tam kontrolünü ele geçirdi ve yolun geri kalanında sadece bir oyun daha kaybetti. 62 dakikalık zaferini büyük çapraz forehand kazananıyla tamamladı.

“Uzun bir gün oldu,” dedi korttaki röportajında.

“Aslında ana kortta oynamamız gerekiyordu, sonra ikinci en büyük kortta, sonra buraya geldik. Ama nerede oynarsam oynayayım, sadece mutluyum.

“Leylah’ın şu anda stadyumda oynuyor olması nedeniyle kimse maçımıza gelmeyeceğini düşünmüştüm ama insanlar geldiği için mutluyum ve maçtan da memnunum, uzun bir gün oldu.”

Gauff‘un bir sonraki rakibi Pegula olacak. Pegula, yağmur öncesi İtalyan oyuncu Jasmine Paolini‘yi 6-4, 6-0 yenerek çıktı. İkisi daha önce iki kez karşılaştı, bu maçları 1-1 berabere tamamladılar, ancak aynı zamanda dünya çapında en iyi çiftler takımlarından biri.

“Onunla oynamayı seviyorum – ona karşı oynamayı pek sevmem, çünkü zorlu bir oyuncu!” dedi Gauff. “Ama bugünü atlattığım için mutluyum ve umarım yarın ona karşı iyi bir maçım olur.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*