Carlos Alcaraz, yağmura rağmen Jordan Thompson’ı mağlup etti

Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz

Dünya 1 numarası Carlos Alcaraz, yağmur sebebiyle yaşanan gecikmenin bir kısmını şemsiyesinin altından Cincy taraftarlarına el sallayarak geçirdi.

CINCINNATI, Ohio – Salı gecesi iki set boyunca yağmur sebebiyle, Carlos Alcaraz için olabildiğince sinir bozucu hale geldi .

Mevsim normallerinin dışında soğuk bir geceydi ve Merkez Kort’ta dolaşan rüzgarla daha da soğuk bir hale gelmişti. Tam Alcaraz ve rakibi Jordan Thompson oynamaya başladığında yağmur yağmaya başladı. Tam da oyuncular sahaya çıkmaya hazırlanırken, yağmur yağmaya başladı ve aynı şey dört kez yaşandı. Alcaraz, gecikmenin bir kısmını şemsiyesinin altından Cincy taraftarlarına el sallayarak geçirdi.

Mola sırasında gecikmeye gülüp geçse de, koşulların oyunu üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu açıktı. Açılış setinde Alcaraz ilk 11 kırılma puanının 10’unu değerlendiremedi. Bu sayıları banda takılan backhandler, uzağa giden forehandler, filenin dibinde son bulan pas atışları ve endişeli bir şekilde uzağa çektiği returnlerle heba etti. Sonunda, kırılan Alcaraz oldu.

“Son maçı oynamak kolay değil,” dedi, “bütün gün maça başlamak için bekliyorsunuz ve sahaya çıktığınızda yağmur yağıyor.”

Alcaraz

Salı gecesi Cincy’de Çarşamba sabahına dönerken Alcaraz’ın Thompson karşısında üç sete ihtiyacı vardı.

Thompson‘la oynamak da kolay değildi. Dönüşlerde ileri hücum edebiliyor, fileyi yetkin bir şekilde oynayabiliyor, kısa mesafede topu alabiliyor, hızını değiştirebiliyor, size biraz hız verebiliyor ve sizi çok fazla koşmanız için yemleyebiliyor. Thompson öne çıktığında Alcaraz baskıyı hissetti ve Thompson topu alçaktan ve ortadan kaydırıp onu galibiyet için cesaretlendirdiğinde de hissetti.

Thompson‘ın yapmadığı şey liderliği elinde tutmaktı. İlk sette erken break’i geri verdi ve 5-5’te tekrar kırıldı. Her iki seferde de tutarlılığı ve özgüveni onu tam olarak yanlış anda terk etti. İkinci sette Thompson yine servis atmayı başaramadı ama Alcaraz‘ın formsuzluğu ve ritim eksikliği onu kurtardı. Thompson tekrar oyuna girmesine izin verdikten sonra bile Alcaraz bundan faydalanamadı.

Alcaraz

Yılın 50. galibiyetini alan Alcaraz, “Bu tür maçları kazanmak zorundasınız,” dedi.

İlk iki sette Alcaraz her kırılma noktasından sonra soğukkanlılığını korumaya çalıştı. Birkaç ıskadan sonra başını salladı. Bir diğerinden sonra alaycı bir gülümseme takındı. Kolay bir pas boşa gittikten sonra kollarını havaya kaldırdı. Sonunda, üçüncü maçın başlarında sinirlendi ve öfke dolu bir çığlık attı. Bu işe yaradı. Yenilgi artık gerçek bir olasılıktı ve bu onu daha kararlı bir oyuncuya dönüştürdü. İlk kez gücünü ve şut vantajını kullandı ve açılış oyununda Thompson‘ı kırdı. Sonrasında 7-5, 4-6, 6-3’lük galibiyet için direndi.

“Zordu, bilirsiniz, sonunda en iyi seviyemi ortaya koymam gerekiyordu,” dedi.

Sırada, geçen hafta Toronto‘da kendisini yenen Tommy Paul ile karşılaşabilir. Alcaraz şimdilik yoluna devam etmekten memnun; 1 numara olmanın bu gibi koşullarda hayatta kalmakla ilgili olduğunu biliyor.

“Bu tür maçları kazanmak zorundasınız” dedi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*