Venus Williams, Caroline Wozniacki ve John Isner ABD Open’a wild card ile katılacak

wild card wild card

Yedi kez teklerde şampiyon olan Williams, Çarşamba günü USTA tarafından açıklanan ABD Açık wild card listesinin başında yer alıyor. Williams Flushing Meadows’ta 24. kez yarışacak ve kariyerinde Wimbledon ve Roland Garros’ta elde ettiği başarılara eşit olacak.

Şu anda 43 yaşında olan Williams bu hafta Cincinnati‘de Western & Southern Open‘da yarışacak. Eski dünya 1 numarası ilk turda 16. sıradaki Veronika Kudermetova‘yı eleyerek dört yıl sonra ilk 20’deki ilk zaferini elde etti.

Williams‘ın ABD Açık‘taki açılış maçını kazanması halinde, USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi’ndeki 80. kariyer zaferini elde etmiş olacak.

Williams

Williams, 93. kez major kadınlar tekler turnuvasına katılacak ve bu rekorunu genişletecek.

İki kez şampiyon olan Wozniacki‘ye, spora geri dönüşünde daha önce duyurulan Caroline Wozniacki de katılıyor. New York Major‘da iki kez ikinci olan Wozniacki, 2020 Avustralya Açık‘ta raketini astıktan sonra geçen hafta Montreal‘de emekliye ayrıldı.

Danimarkalı oyuncu kortlardan uzak kaldığı süre boyunca Olivia ve James adında iki çocuğa annelik yaptı. Wozniacki 8 Ağustos’taki dönüşünde Kimberly Birrell‘i yendi.

Wimbledon gençler şampiyonu Clervie Ngounoue Grand Slam ana turnuvasına ilk kez katılacak. Washington, D.C. doğumlu sporcu, geçtiğimiz hafta sonu San Diego‘da düzenlenen USTA Billie Jean King 18 Yaş Kızlar Ulusal Şampiyonası’nda kazandığı zaferin ardından biletini aldı.

ABD Açık Wild Card Challenge galibi Kayla Day, gençler Ashlyn Krueger ve Robin Montgomery, Fransa’dan Fiona Ferro ve Avustralya’dan Storm Hunter da diğer isimler. Ferro ve Hunter‘ın yerleri, USTA’nın sırasıyla FFT ve Tennis Australia ile yaptığı wild card değişim anlaşmasının bir parçası.

Isner

The US Open is Isner’s best career major, thanks to his 31-15 record.

Erkekler tarafında ise John Isner sekiz kişiden en başı çekiyor. İki kez çeyrek finalist olan Isner, kendi evinde 17. kez ana tabloda mücadele edecek. 38 yaşındaki oyuncu şu anda 106. sırada yer alıyor ve kariyerinde 488 galibiyete sahip.

Newport‘ta finale yükselen ve Chicago‘da ilk ATP Challenger Turu şampiyonluğunu elde eden 18 yaşındaki Alex Michelsen ise ilk Grand Slam turnuvasında mücadele edecek. ATP sıralamasında 138 numarayla ilk 150 içinde yer alan en genç oyuncu.

NCAA tek erkekler şampiyonu Ethan Quinn, US Open Wild Card Challenge şampiyonu Steve Johnson, USTA 18’ler Ulusal Erkekler Şampiyonası’nı tekrar kazanan Learner Tien, dünya 99 numarası Michael Mmoh, Avustralyalı Rinky Hijikata ve Fransız Benjamin Bonzi diğer hak kazananlar arasında yer alıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*