Carlos Alcaraz, Wimbledon şampiyonluğundan sonra ilk maçında galip geldi

Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz

Dünya bir numarasındaki Carlos Alcaraz, Wimbledon zaferinin ardından ilk maçında Ben Shelton’ı 6-3, 7-6 (3) yenerek Çarşamba akşamı National Bank Open turnuvasında galip geldi.

TORONTO (AP) — Dünya sıralamasının bir numarasındaki Carlos Alcaraz, Wimbledon zaferinin ardından ilk maçında Ben Shelton‘ı 6-3, 7-6 (3) yenerek Çarşamba akşamı National Bank Open turnuvasında galip geldi.

U.S. Open şampiyonluğuna hazırlanan 20 yaşındaki Alcaraz, Kraliçe’nin şampiyonluk serisine kadar dayanan maç kazanma serisini 13’e çıkardı. İspanyol yıldız bu yıl altı şampiyonluk kazandı.

“Kendi seviyemde oynamaya çalıştım ama kolay değildi,” dedi Alcaraz. “Baştan sona kadar o benden daha agresifti. Ben de sağlam olmaya ve ritmimi bulmaya çalıştım ve gerçekten bir sonraki turda fırsat elde etmek için geçmeye hak kazandığım için çok mutluyum. Bu maç, bir sonraki turda daha fazla odaklanmama yardımcı olacak, maçın başında oyunumu öne koymama yardımcı olacak.”

Üçüncü turda, Alcaraz 15 numaralı seribaşı Hubert Hurkacz ile karşılaşacak, Hurkacz Miomir Kecmanovic‘i 5-7, 6-3, 6-0 yenerek galip geldi.

İkinci seribaşı Daniil Medvedev, Matteo Arnaldi‘yi 6-2, 7-5 yenerek öğleden sonraki maçı kazandı. 2021 yılında Toronto’da galip gelen Medvedev, Wimbledon yarı finallerinde kaybetmesinin ardından ilk maçına çıktı.

“Harika hissettim,” dedi beş kez şampiyon olan bu yılın üçüncü sıralı Rus oyuncusu Medvedev. “İkinci sette biraz daha iyi yapabilirdim ama aynı zamanda iki veya üç oyunda kurtarılan servis kırma puanlarım oldu, yani oldukça iyi bir maçtı. Buradan sonra kendimi geliştirmem gerekiyor.”

İlk beş seribaşı oyuncusu üçü düştü. Gael Monfils dördüncü sıradaki Stefanos Tsitsipas‘ı 6-4, 6-3 mağlup etti; Marcos Giron Holger Rune‘u 6-2, 4-6, 6-3 ile eledi; ve Mackenzie McDonald altıncı sıradaki Andrey Rublev‘i 6-4, 6-3 mağlup etti.

“Stef’in çok fazla özgüveni olduğunu biliyordum,” dedi Monfils. “Vuruşlarına gitmeye çalışacaktı. Birçok top koymaya çalıştım, oldukça ağır vurdum ve onun fazla baskın olmasına izin vermedim. Bunu iyi yaptığımı düşünüyorum.”

2009, 2010 ve 2015 şampiyonu Andy Murray, Max Purcell‘i 7-6 (2), 3-6, 7-5 galibiyetle eledi.

İtalya maçında yedi numaralı Jannik Sinner, Matteo Berrettini‘yi 6-4, 6-3 ile mağlup etti. Sinner üçüncü turda Murray ile karşılaşacak.

Sekiz numaralı Taylor Fritz, Ugo Humbert‘i 7-6 (7), 3-6, 6-3 ile mağlup etti ve Kanadalı Milos Raonic, Taro Daniel‘i 6-4, 6-3 ile geçti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*