Djokovic ve Alcaraz Davis Kupası Finalleri grup aşamasında tekrar karşılaşacak

Djokovic and Alcaraz Djokovic and Alcaraz

Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic arasında filizlenen rekabet, önümüzdeki ay Davis Kupası Finalleri’nin grup aşamasında yenilenmeye hazırlanıyor

MADRİD (AP) – Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic arasında filizlenmekte olan rekabet önümüzdeki ay Davis Cup Finallerinin grup aşamasında yenilenecek.

Alcaraz ve Djokovic, 12-17 Eylül tarihlerinde İspanya‘nın Valencia kentinde oynanacak müsabakalar için sırasıyla İspanya ve Sırbistan tarafından Pazartesi günü açıklanan takımlara dahil edildi. Alcaraz Temmuz ayında Wimbledon finalinde Djokovic‘i mağlup etmişti. İspanyol tenisçi dünyada 1 numara, Djokovic ise 2 numarada yer alıyor.

İspanya ve Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore ile birlikte aynı grupta yer alıyor. Grup aşaması maçları ayrıca Bologna, İtalya, Manchester, İngiltere ve Split, Hırvatistan’da oynanacak. Dört grubun her birinde ilk ikiye giren takımlar Kasım ayında İspanya’nın Malaga kentinde düzenlenecek finallere katılacak.

Alcaraz, Alejandro Davidovich Fokina, Roberto Bautista Agut ve Marce Granollers‘in yer alacağı İspanya takımına liderlik edecek. Djokovic‘in Sırbistan’ında ise Laslo Djere, Miomir Kecmanovic, Dusan Lajovic ve Hamad Medjedovic yer alacak.

Dünyanın en iyi 20 oyuncusundan dokuzu milli takımlarına çağrıldı: İtalya adına Jannik Sinner ve Lorenzo Musetti, Amerika Birleşik Devletleri adına Frances Tiafoe ve Tommy Paul, Avustralya adına Alex de Minaur, Britanya adına Cameron Norrie ve Hırvatistan adına Borna Coric.

Andy Murray de Manchester’da Avustralya, Fransa ve İsviçre ile karşılaşacak olan Britanya adına oynayacak. İsviçre Stan Wawrinka‘ya güvenirken, Fransa Adrian Mannarino ve Nicolas Mahut‘a sahip olacak.

11 kez Grand Slam şampiyonu olan Bjorn Borg‘un oğlu Leo Borg, Bologna’da Kanada, İtalya ve Şili ile karşılaşacak olan İsveç takımına dahil edildi.

Mackenzie McDonald, Austin Krajicek ve Rajeev Ram da Split’te Hollanda, Finlandiya ve ev sahibi Hırvatistan’a karşı oynayacak Amerikan takımına dahil edildi.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Carlos Alcaraz, yağmura rağmen Jordan Thompson'ı mağlup etti - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*