Aryna Sabalenka, ABD Açık yarı finalinde Madison Keys’i mağlup etti

Sabalenka Sabalenka

Aryna Sabalenka, Madison Keys’i 0-6, 7-6 (1), 7-6 (10-5) yenerek ilk ABD Açık finaline ulaştı

NEW YORK (AP) – Geride kalan ve neredeyse bitmek üzere olan Aryna Sabalenka, son puana kadar maçın bitmediğini kendine hatırlatmaya devam etti.

Sonra aniden bu puanın henüz gelmediğini unuttu.

Sabalenka erken bir zafer kutlamasının ardından yeniden odaklanarak Perşembe gecesi Madison Keys karşısında 0-6, 7-6 (1), 7-6 (10-5)’lık bir zafer elde etti ve ilk ABD Açık finaline ulaştı.

Avustralya Açık şampiyonu, son iki yıldır New York’taki turda aldığı mağlubiyetler de dahil olmak üzere Grand Slam yarı finallerinde sadece 1-5 olmuştu. İkinci sıradaki Sabalenka finalde cumartesi günü 6 numaralı Coco Gauff ile karşılaşacak.

Sert vuruşlar yapan Keys ilk seti 30 dakikada geçip ikinci sette 5-3 öne geçtiğinde oraya nasıl gideceğinden emin değildi.

“Sadece denemeye devam etmeli, orada kalmalı ve zorlamaya devam etmelisiniz. Belki bu oyunu geri çevirebilirsiniz,” dedi Sabalenka. “Şanslıyım, bir şekilde sihirli bir şekilde, nasıl olduğunu bilmiyorum, bu oyunu çevirebildim.”

Bunu, iki tie-break’i toplam 17-6 ile kazanarak yaptı ve ikincisindeki hatasını güle oynaya atlattı.

7-3 öne geçtiğinde, raketi bıraktı ve ellerini yüzüne koydu, kazandığını düşünerek büyük bir gülümseme ile yüzünü kapladı. Ancak karar setlerindeki tie-break’ler 10 puana gider.

Bu nedenle Sabalenka, işin bitirilmesi gerektiğini hızlı bir şekilde fark etti ve üçüncü maç noktasında işi bitirdi.

25 yaşındaki Belaruslu Sabalenka, pazartesi günü kadınlar sıralamasının başına geçse de kaybetse bile bunu garantilemişti.

17 numaralı seri başı Keys, ikinci sette 5-4’te maçı servis atmaya geldiğinde kaybedeceğini düşündüğünde böyle yapacağını görünüyordu. Sabalenka, sevgilisini yendi.

“Açıkçası gerçekten iyi başladım. Başlangıçta onun en iyi oyununu oynadığını sanmıyorum,” dedi Keys. “Sonra, ikinci setten itibaren, çok daha yakınlaştı. Açıkçası bir ara öndeydim ve sanırım servis atarken de sıkışıktım. O serbest oynadı. Sonrasında ise başa baş bir mücadele oldu.”

İkinci setin başında, kırıldıktan sonra Sabalenka, misafir kutusuna yakın köşeye gitti ve raketini bir havlu kutusuna çarptı. Sonra raketini topluluğuna doğru fırlattı, ama onlara tam ulaşmadı ve korta düştü.

Ancak, görünüşte sinirli görünse de, olumlu kalmaya devam ediyordu.

Sabalenka, “Açıkçası, kendime birçok zorlu maç kaybettiğimi hatırlatıp duruyordum,” dedi. “Demek istediğim, bir gün tüm bu maçlar bana bir şekilde yardımcı olmalı.”

Keys, U.S. Open finaline ikinci bir yolculuk yapmaya çalışıyordu ve 2017’de Sloane Stephens’a kaybettiği yerdi. Üst sol bacağını üçüncü setten önce bantladı, ancak sakatlığının etkilemediğini söyledi.

Keys gözyaşlarına boğularak, “Turnuvanın başında herkesin yarı finalde olmak için gerçekten çok heyecanlı olacağını düşünüyorum,” dedi. “Şu anda berbat bir durum. Ama bence bunu olumlu bir şeye çevirmek gerçekten mümkün.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*