Marketa Vondrousova için sonraki adım ne olacak?

Vondrousova Vondrousova

Kuzey Amerika sert kortlarında başarı elde etmemesine rağmen, Çek oyuncu Vondrousova’nın sıralaması yükselmeye devam edecek; ancak zorlu oyun stili göz önüne alındığında, bu bile önemli olmayabilir.

Roland Garros‘un  toprak zemininde ikinci olan. Tokyo’daki sert kortlu Olimpiyat turnuvasında gümüş madalya kazanan. Wimbledon‘ın kutsal çimlerinde şampiyon.

Eğer Çek oyuncunun iki haftalık performansını tesadüf olarak düşünüyorsanız, tekrar düşünün.

Sadece 24 yaşında olan Vondrousova, herhangi bir zeminde ciddi bir tehdit olduğunu kanıtladı. Ve mükemmel ama yenilmez bir üst düzey oyuncuları barındıran WTA turunda, o haftalık büyük ödül yarışmacısı olarak kalacak. Eski gençler bir numarası profesyonel arenada imza galibiyetini kazanmak için zaman alabilir, ancak Wimbledon zirvesi olsa bile, Vondrousova’nın dipleri çoğu oyuncu için zorlu olmaya devam edecek.

“All England Club’ta Vondrousova’dan set alan yalnızca iki oyuncudan biri olan Jessica Pegula şöyle diyor: “O sadece kurnaz bir oyuncu. Size çok fazla ritim vermez. Elbette solak servisi var.

“Onun sakinliği her zaman aynı. Gerçekten rahatsız olduğunu ya da motive olduğunu veya olumsuz olduğunu anlamazsınız. Evet, bu onun tarzı. Ben onu beğeniyorum. Oldukça sakin, sadece sahaya çıkıyor ve oyununu oynamaya çalışıyor, ama çok hünerli.”

Vondrousova

Vondrousova

Peki, bu hikayenin başında yer alan videoda da sorulduğu gibi, Vondrousova‘nın önümüzdeki adımı ne olacak? İşte ipuçları için gelecekteki üç büyük turnuva olan sert kortlardaki performansı:

Kanada

Daha önce Toronto veya Montreal‘deki 1000 seviyeli turnuvalara katılmadı.

Cincinnati

Kraliçe Şehri’nde 0-3, Ash Barty‘ye (2018), Laura Siegemund‘a (2020) ve Belinda Bencic‘e (2021) mağlup oldu.
Siegemund‘a karşıki yenilgisi, şu anda sıralamada bulunduğu 10 numaralı seribaşı olarak, Flushing Meadows‘de düzenlenen Western & Southern Open‘da gerçekleşti.

Amerika Açık

Flushing Meadows‘de bir kez dördüncü tura ulaştı, 2018 yılında.
Bunun dışında, Açık’ta Svetlana Kuznetsova, Aliaksandra Sasnovich ve Daria Kasatkina‘ya karşı 2-3’lük bir kaydı var.

Yani, oldukça… zorlu bir durum, diyebilirim. Ancak Vondrousova için gitmenin sadece bir yönlü var: yukarı. Bu hem maç performansı hem de sıralaması için iyi bir işaret, çünkü son zamanlarda bileğindeki ameliyat sonrası yılın geri kalanında WTA puanlarını savunmayacak.

Vondrousova‘nın 10 numaralı sıralama pozisyonu şu anda en düşük seviyesi ve dünya 7 numarası Coco Gauff‘a sadece 284 sıra puanı geride. Eğer Vondrousova son büyük turnuva olan Wimbledon‘da yaptığı gibi bir performans sergilerse, Amerika Açık için ilk 8 seribaşı olmak oldukça mümkün olacak.

Tabii ki seribaşı olmanın Wimbledon‘da onun için bir fark yaratmadığını gördük, çünkü turnuvanın ilk seribaşı alınmamış kadın şampiyonu oldu.

“Şampiyonun basın toplantısında Vondrousova şunları söyledi: “Sanırım buraya geldiğimizde kimse size bunu söylemezdi, hatta kazanma şansımın olduğunu bile. Seribaşı değildim. Yani, bu çok çılgın bir yolculuk.”

Tahmin ettiğimiz gibi, bu yolculuğun henüz sona ermediğini düşünüyoruz.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*