Taylor Fritz ve Kei Nishikori, Atlanta’da çeyrek finalde karşılaşacak

Taylor Fritz and Kei Nishikori Taylor Fritz and Kei Nishikori

2014 ABD Açık finalisti, daha önce üç kez karşılaştıkları tüm maçları düz setlerde kazandı.

Acaba Taylor Fritz tekrar harekete geçecek mi? Ya da belki de Kei Nishikori geri dönüşünde en büyük adımı atacağı hafta mı?

Atlanta Açık’ta birinci seribaşı olan Fritz, Perşembe akşamı Wu Yibing‘i 6-4, 7-6 (5) ile mağlup ederken 10 as attı. Dünya sıralamasında 9 numarada bulunan oyuncu, gerektiğinde servisinde önemli anlarda başarılı oldu: açılış setinin 5-4’ünde, beşinci denemesinde seti kapatarak bir servis kırılmasını önledi. Fritz daha sonra, 4-5, 15-40’ta servis attığı set puanlarını sildi ve üçüncü sete gitmeyi önledi.

“Her iki şekilde de gidebilirdi, kazanmam gereken puanlardan sadece biraz daha iyi çıktım gibi,” dedi Rancho Santa Fe, Calif. doğumlu oyuncu saha içi sohbetinde.

Fritz, 19 Şubat’ta Delray Beach açık sert kort turnuvasında zafer tatmasından bu yana ilk kez bir şampiyonluk kazanmayı hedefliyor. Bu akşamki galibiyet, 25 yaşındaki Amerikalı oyuncunun bu yılın Dallas Open yarı finallerindeki Wu‘ya karşı aldığı mağlubiyeti intikam almasını sağladı. Fritz, Cuma günü Kei Nishikori‘ye karşı dört denemesindeki ilk galibiyetini ararken yine skorları belirleyecek.

Taylor Fritz and Kei Nishikori

Taylor Fritz and Kei Nishikori

Eski dünya 4 numarası olan Nishikori, Wu’nun vatandaşı Shang Juncheng‘i neredeyse aynı skorla 6-4, 7-6 (3) mağlup ederek etkileyici performansına devam etti. İkinci setin tie-break’inde çift servis kırma avantajı elde eden Nishikori, bir saat 34 dakika süren maçta uygun zamanda gerekli ayrımı yaratarak yükseldi.

Haziran ayında, Nishikori kalça ameliyatı ve ayak bileği burkulması nedeniyle 20 aylık bir aradan sonra Palmas del Mar Challenger şampiyonluğuyla geri dönmüştü. Atlanta, 2021 yılında Ekim ayında yapılan Indian Wells turnuvasından bu yana ilk kez tur seviyesinde göründüğü yerdir.

“Yeniden döndüm, son birkaç turnuva oynadım ve buraya gelirken oldukça iyi hissediyorum,” dedi maçın ardından. “Şanslı bir şekilde burada iki tur kazandım ve yarın bir tane daha oynamaktan mutluluk duyuyorum.”

Nishikori, Fritz‘e karşı oynadığı tüm altı seti kazanmıştır. Önceki karşılaşmalarının ikisi toprak kortta gerçekleşti ve dört yıldan fazla bir süre önce karşılaşmamışlardı.

Tüm-Amerikan karşılaşmada, sekizinci seribaşı J.J. Wolf, Maxime Cressy‘yi 7-6 (7), 6-3 ile kolaylıkla geçti. 24 yaşındaki Wolf, geçen Ekim ayında Cressy‘yi yenerek ilk ATP finalini Florence’ta yapmıştı.

Wolf bir sonraki maçında Dominik Koepfer ile karşılaşacak, Koepfer Dan Evans‘ı 2-6, 7-6 (3), 6-4’lük setlerle geri dönerek sezonun ilk tur seviyesi çeyrek finaline ulaştı. Evans, ikinci setin 5-4’ünde solak oyuncunun servisinde 0-40 gerideydi, ancak Alman üç maç puanını savuşturarak galibiyete ulaştı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*