Taylor Fritz ve J.J. Wolf, Atlanta finali için mücadele edecek

Taylor Fritz, J.J. Wolf Taylor Fritz, J.J. Wolf

İlk seribaşı, Kei Nishikori’yi 6-4, 6-2’lik skorla eleyerek, cuma günü ülke arkadaşıyla ilk kez karşılaşacak.

Bir Amerikalı, Atlanta Açık’ta tekrar taç giyme garantisi kazandı çünkü iki yerli favori, Cuma günü ATP 250 etkinliğinin yarı finallerine yükseldi.

J.J. Wolf, Dominik Koepfer‘i 6-2, 6-3’lük skorla saf dışı bırakarak ilk dörtte yerini garantiledi. 8 numaralı seri başı, solak oyuncunun ikinci servisini etkili bir şekilde okudu ve 16 sayıdan 12’sini aldı, kendi sahasından dokuz as attı ve zaferi 73 dakikada kaydetti.

Wolf, ATP şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyor ve bu yılki ilk final görünümünü arıyor. Geçen Ekim ayında, Wolf kapalı sert kort turnuvasında ikinci oldu. 24 yaşındaki oyuncu, bir sonraki maçında 9 numaralı Taylor Fritz ile karşılaşacak.

İlk seribaşı, 2014 ABD Açık finalisti Kei Nishikori‘ye karşı galibiyet kaydetti ve rahat bir şekilde 6-4, 6-2’lik skorla ilerledi. Fritz, ofisindeki gün boyunca performansını koruyarak, Japon yıldıza karşı dört karşılaşmada ilk zaferini elde etti. Nishikori, son kez 2021 yılında, COVID-19 salgını nedeniyle Indian Wells Tenis Bahçesi‘nde düzenlenen BNP Paribas Açık‘ta tur seviyesinde bir turnuva mücadele etti.

Fritz, 2023 yılında 36-16’lık bir dereceye ulaşarak, Şubat ayındaki Delray Beach zaferine eklemlemeyi hedefliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin 1 numaralı oyuncusu Fritz ve Wolf daha önce hiç karşılaşmadılar.

Fritz, seyircilere dönerek “Bugün nasıl oynadığımdan çok mutluyum, her gün daha iyiye gidiyorum gibi görünüyor. Sonraki maça alacağım birçok olumlu yanım var,” dedi.

Taylor Fritz, J.J. Wolf

Taylor Fritz, J.J. Wolf

Geçmişteki Amerikalılar, altı kez şampiyon olan John Isner, Andy Roddick ve Mardy Fish‘i içeriyor ve Fish, ilk iki finalde Isner’i mağlup etti.

Yerli kahraman Chris Eubanks, kırmızı, beyaz ve mavi için temiz bir kazanç elde edemedi. Dünya sıralamasında 82. olan Aleksandar Vukic, beş numaralı seribaşını 6-4, 6-4’lük skorla mağlup ederek zorlu mücadeleyi aştı ve müsabaka kötü hava koşulları nedeniyle neredeyse üç saat sonra başladı.

İkinci sette çift servis kırma ile açılış, sonuç üzerinde belirleyici oldu; çünkü Avustralyalı, 27 yaşındaki rakibinin set gerisinden ikinci turda geri gelme çabasını 5-3 için bir servis kırma puanı kurtararak savundu ve sonunda takip eden servis oyununda maçı kapattı. Bu zaferle Vukic, ilk ATP yarı finaline yükseldi.

Bu haftaki performansı, Sydney doğumlu oyuncunun sezon boyunca tur seviyesindeki galibiyet sayısını altıya çıkardı. Şampiyonluk pazarına katılım için Vukic, 7 numaralı seribaşı Ugo Humbert‘i bekliyor. Fransız oyuncu, 2 numaralı seribaşı olan Alex de Minaur‘u 7-6 (4), 6-3’lük skorla mağlup etti.

Humbert, dördüncü kariyer şampiyonluğunu kazanmayı ve 2021 Halle‘den bu yana ilk şampiyonluğunu elde etmeyi amaçlıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*