Kei Nishikori, 2021’den bu yana ilk ATP Turu maçını kazandı

Kei Nishikori Kei Nishikori

Kei Nishikori, Atlanta Açık’ta Jordan Thompson’ı 7-6 (5), 7-6 (5) mağlup ederek iki yıl aradan sonra ilk ATP Turu etkinliğini kazandı.

Kei Nishikori, iki yıl aradan sonra Atlanta Açık‘ta Jordan Thompson‘ı 7-6 (5), 7-6 (5) skorla mağlup ederek ATP Turu etkinliğinde Salı günü galip geldi.

Japonya‘dan 2014 ABD Açık ikincisi olan Nishikori, son olarak 2021 yılındaki Indian Wells turnuvasında turda yer almıştı. Ardından Ocak 2022’de kalça ameliyatı geçirerek 17 aydan fazla süre sahalardan uzak kalmıştı.

Haziran ayında Puerto Rico‘da Challenger Turu etkinliğini kazanarak yeniden mücadeleye döndü.

Nishikori, “Bugün oynadığım şekilden gerçekten mutluyum, çünkü son birkaç haftada birkaç Challenger maçı oynamıştım, ama bugün Jordan karşısında oynamak, Challenger’lardan farklı bir seviyedeydi,” dedi Nishikori, “ve ilk oyuna çıktığımda, ‘Bugün iyi oynamam gerekiyor,’ diye düşündüm ve öyle yaptım. Bugün oldukça iyi bir performans sergiledim.”

33 yaşındaki Nishikori, ATP Turu sıralamasında 439. sıraya düşmüştü. 2015 yılında, ABD Açık‘ta Novak Djokovic‘i yarı finalde yenerek Asya’dan bir erkek Grand Slam tekler finalistini yapan ilk oyuncu olarak kısa bir süreliğine 4. sıraya yükselmişti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*