Taylor Fritz, DC Açık yarı finallerine ulaşmak için iki kez kazandı

Taylor Fritz Taylor Fritz

Taylor Fritz, DC Açık’taki dördüncü tur maçında Andy Murray’i 6-7 (2), 6-3, 6-4’lik setlerle ve üç saatlik bir mücadele sonunda geçmeyi başardı. Maç kısa süreli iklim protestocuları tarafından kesintiye uğradı.

WASHINGTON (AP) —

Baş seribaşı Taylor Fritz, Cuma günü DC Açık‘ta 2’de 2 yaparak yarı finallere yükseldi, önce Andy Murray‘i kısa süreli iklim protestolarıyla kesilen üç setlik bir maçta yendi ve ardından üç saat sonra farklı bir kortta gece saatlerinde Jordan Thompson‘ı elemeyi başardı.

İkinci seribaşı olan Frances Tiafoe, Maryland yakınlarında büyüyen ve kalabalık tarafından sevilen bir isim olsa da, Fritz‘in başarısına yetişemedi; Cuma günü bir maç kazanmasına rağmen ikinci maçını kaybederek çeyrek finalde 9 numaralı seribaşı Dan Evans‘a 6-4, 7-5’lik setlerle mağlup oldu.

Fritz ile Murray karşılaşması, yağmur nedeniyle Cuma günü iptal edilen birkaç maçtan biriydi; ABD Açık için sert kortlarda yapılan bu hazırlık turnuvasında programı karmaşıklaştırdı ve bazı oyuncuları Cuma günü iki kez mücadele etmek zorunda bıraktı.

9 numaralı seribaşı olan Amerikalı oyuncu Fritz, 6-7 (2), 6-3, 6-4’lük setlerle Murray‘i yendiği üçüncü sette yedi kırılma puanının tamamını kurtardı ve “korkunç” olarak nitelendirdiği tenis toplarıyla 17 as vurdu.

Fritz, “Bu inanılmaz düzeyde oynanan bir maçtı” dedi ve ana stadyumda ortam sıcaklığının 30 derece civarında ve nemin %60 olduğu, üç saatten uzun süren bir maç olduğunu belirtti.

Sonrasında Fritz, sezon zafer sayısını 41’e çıkardı – sadece 1 numaralı Carlos Alcaraz ve 3 numaralı Daniil Medvedev‘den daha fazlası var – ve John Harris Kortunda Thompson‘ı 6-3, 6-3’lük setlerle daha hızlı bir mücadelede yendi: maç 1 saat 17 dakika sürdü.

Fritz, “Vücudumun Andy ile yaşadığım mücadele gibi bir mücadeleye daha dayanabileceğini söyleyemem” dedi ve geçen hafta Atlanta’da şampiyonluğu kazanan Fritz, Cumartesi günü Washington‘ın finaline çıkmak için 12 numaralı seribaşı Tallon Griekspoor ile karşılaşacak.

Fritz, “Bu şekilde ard arda üç saat oynamayı hatırlayamıyorum, çocukken böyle bir durumla karşılaşmadım” dedi.

Fritz, Murray ve Thompson ile karşılaşma arasındaki zamanı şöyle geçirdi: “Bisiklete bindim biraz. Soğudum. Bir şeyler yedim. Hemen içmeye başladım, sadece su değil, enerji içeceği de içmeye çalıştım. Sonra duş aldım ve beş, altı dakika buz banyosuna girdim. Sonra sadece… yattım ve yaklaşık 30 dakika dinlendim. Sonra tüm maç öncesi hazırlıklarımı yapmaya başladım, hemen geri döndüm.”

Murray, son olarak iki maçı aynı gün oynadığı zamanı hatırlayamadığını söyledi.

Taylor Fritz

Taylor Fritz

“Bu oldukça nadir bir durum” dedi. “Böyle bir durum için özel bir strateji yok. Çünkü bu kadar nadir bir şey, sadece ilk maça odaklanmaya çalışırsınız. Ve eğer başarılı olursanız, çıkmadan önce dinlenmeye ve toparlanmaya çalışırsınız. Ama bu hiç de ideal bir durum değil.”

Fritz‘e karşı oynama öncesinde Thompson, Cuma günü ilk setin sonunda ertelenen maçta Chris Eubanks‘ı 6-2, 6-2’lik setlerle yendi.

Griekspoor, Perşembe günü üçüncü sette ertelenen Gael Monfils‘i mağlup ettikten sonra J.J. Wolf‘u 7-5, 6-4’lük setlerle yendi.

Tiafoe, elemeden gelen Shang Juncheng‘i 6-2, 6-3’lük setlerle mağlup ettikten sonra ana stadyumda Evans ile yüzleşti. Evans, Cuma günü Alexander Shevchenko‘yu da mağlup ettikten sonra şimdi 5 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov ile karşılaşacak.

Dimitrov‘un çalışma günü çok daha basitti: 13 numaralı Ugo Humbert, sakat sol bacağı nedeniyle maçtan çekildiğinde yarı finallere yükseldi.

Kadınlar kategorisinde, 1 numaralı seribaşı Jessica Pegula, Elina Svitolina‘yı 4-6, 6-3, 6-4’lük setlerle geri dönerek dörtlü finale ulaştı. Pegula, üçüncü setteki altı servis kırma puanını kurtardı – bunlardan beşini 3-2’de, sonuncusunu ise galibiyeti sağlarken kurtardı.

2019 yılında Washington‘da tekler şampiyonu olan Pegula, yarı finallerde 4 numaralı seribaşı Maria Sakkari ile karşılaşacak. Sakkari, 2021 ABD Açık ikincisi Leylah Fernandez ile 7-5, 6-2’lik setlerle ertelenen dördüncü tur maçını kazandıktan sonra 2017 ABD Açık ikincisi Madison Keys‘i 6-3, 6-3’lük setlerle mağlup etti.

Diğer kadınlar yarı finalinde, savunma şampiyonu Liudmila Samsonova ile 2022 Fransız Açık finalisti Coco Gauff karşılaşacak.

Gauff, Belinda Bencic‘i 6-1, 6-2’lik setlerle mağlup ettikten sonra “Bu oynamaya çalıştığım tenis” dedi. “Maçın ilk anından itibaren, kendime, ihtiyacım olan anlarda saldırgan olmaya çalıştım.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*