Noma Noha Akugue, WTA’da ilk kez yer alarak finale yükseldi

Noma Noha Akugue Noma Noha Akugue

Noha Akugue, memleketi Hamburg’da düzenlenen Hamburg European Open’da bir masal gibi geçen yolculuğunda, 19 yaşındaki diğer Rus oyuncu Diana Shnaider karşısında 6-3, 6-3’lük skorla galip geldi.

HAMBURG, Almanya (AP) — Genç Alman oyuncu Noma Noha Akugue, dünya sıralamasında 207. olan bir oyuncu olarak, ilk kez bir WTA Tour turnuvasının ana tablosuna katılımıyla birlikte Cuma günü finalde yer aldı ve hızla yükselen başarılı kariyerine devam etti.

Noha Akugue, doğum yeri Hamburg şehrinde düzenlenen Hamburg European Open‘da, diğer 19 yaşındaki Rus oyuncu Diana Shnaider karşısında 6-3, 6-3’lük skorla masalsı bir başarıya imza attı.

Hamburg‘un banliyölerinden gelen Noha Akugue, turnuvaya wild card ile katılmıştı ve başarısında eski Fransız Açık yarı finalistlerinden Andrea Petkovic ile Almanya’nın Billie Jean King Kupası kaptanı Barbara Rittner’den aldığı tavsiyelere de teşekkür etti.

“Haftanın başında wild card’ın hakkını alabileceğimi bile düşünmemiştim. Elemelerde oynamam gerekeceğini düşünüyordum,” dedi ve “Bugün bunu başarabildiğim için çok mutluyum ve umarım yarın finalde en iyi tenisimi oynar ve belki de maçı kazanırım.”

Noha Akugue, çoğunlukla düşük seviyeli ITF etkinliklerinde mücadele etti ve Fransız Açık ve Wimbledon‘da elemelerde elendi, bazı WTA turnuvalarında ise mücadele etme şansı bulamadı.

Noma Noha Akugue

Noma Noha Akugue

Shnaider, profesyonel sıralamada yükselişini Kuzey Karolina Eyaleti üniversite tenisiyle birleştiren bir oyuncu olarak, kariyerinin ilk finaline de göz koymaktaydı.

Noha Akugue‘nin finaldeki rakibi, dört WTA çiftler şampiyonluğu bulunan, ancak ilk kez teklerde final oynayacak olan tecrübeli 32 yaşındaki Hollandalı Arantxa Rus olacak. Hollandalı oyuncu, Daria Saville karşısında 2-6, 6-3, 6-1’lik skorla galip gelerek final vizesini aldı. Saville ise uzun bir diz sakatlığı sürecinin ardından ilk yarı final mücadelesine çıkmıştı.

WTA, Cumartesi günkü Noha Akugue ve Rus arasındaki finalin, kadınlar turunda 2018’de Petra Kvitova’nın Prag şampiyonluğu için Mihaela Buzarnescu‘yu yendiği zamandan beri iki solak oyuncu arasında oynanan ilk final olacağını belirtti.

Erkekler Hamburg turnuvasında ise birinci seribaşı Casper Ruud, Arthur Fils‘e karşı 6-0, 6-4’lük skorla sürpriz bir şekilde elendi ve Fils, yarı finalde Alexander Zverev ile karşılaşacak. Alman oyuncu, Luca van Assche‘yi 6-3, 6-4’lük skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Laslo Djere, savunma şampiyonu Lorenzo Musetti‘yi 7-5, 6-3’lük skorla şaşırtarak Zhang Zhizhen ile yarı finalde karşılaşmaya hak kazandı. Çinli oyuncu, Daniel Altmaier‘i 6-4, 6-4’lük skorla mağlup ederek ATP etkinliğinin son dörtüne çıktı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*