Arantxa Rus, ilk WTA şampiyonluğunu kazandı

Arantxa Rus Arantxa Rus

32 yaşındaki Rus, 2007’den bu yana en yaşlı ilk kez WTA finalistiyken, 19 yaşındaki genç Akugue, ev sahibi şehri olan Hamburg’da wild card olarak ilk kez WTA turnuvasına katılıyordu.

HAMBURG, Almanya (AP) — Tecrübeli Hollandalı oyuncu Arantxa Rus, Hamburg Avrupa Açık finalinde Alman genç Noma Noha Akugue‘yi 6-0, 7-6 (3) mağlup ederek ilk WTA turu şampiyonluğunu kazandı.

Her iki oyuncu için de ilk finaldi. 19 yaşındaki Noha Akugue, wild card olarak ev sahibi şehri Hamburg’da ilk kez WTA turnuvasına katılırken, 32 yaşındaki Rus ise 2007’de 34 yaşındaki Tzipora Obziler‘in Guangzhou, Çin’deki ilk kez WTA finalistinden bu yana en yaşlı olanıydı.

“Bugün pek fazla destek alamadım ama atmosfer çok iyiydi,” dedi ve kupayı babasına adadı.

Rus, başlangıçta Noha Akugue‘ye göre baskıyla daha iyi başa çıktı çünkü genç oyuncunun oyunu bir dizi savunmasız hata ile lekelenmişti. Toplamda, genç oyuncu 46 savunmasız hata yaptı, rakibinin ise 23.

1. sıradaki Noha Akugue, ikinci sette büyük ölçüde gelişti ve iki maç puanını kurtararak seyirciyi heyecanlandırdı. Ancak Rus, tiebreakte maçı 1 saat 45 dakikada sonlandırmak için direndi.

Noha Akugue “Nasıl olursa olsun, umarım gelecek yıl geri dönerim ve belki de turnuvayı kazanırım,” dedi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*