Taylor Fritz, Frances Tiafoe ve Ben Shelton, ABD Açık’ta ‘ABD’yi temsil ediyorlar

Taylor Fritz Taylor Fritz

ABD Açık çeyrek finallerinde 2005’ten beri ilk kez üç Amerikalı erkek tenisçi bulunuyor.

Novak Djokovic, Pete Sampras, Andre Agassi, John McEnroe ve Jimmy Connors zamanında olduğu gibi bugün de Grand Slam şampiyonlukları kazanmaları bekleniyor. Ve daha azının ülke taraftarları için neden kabul edilemez olduğunu anlıyor – bu aynı fikirde olduğu anlamına gelmiyor -.

“Elbette, şampiyonlara ve dünya 1 numaralarına, Grand Slam kazananlarına alıştığınızda, bunun dışındaki hiçbir şey başarı değildir, değil mi?” Djokovic şunları söyledi. “Andy Roddick’ten sonra John Isner gibi ilk 10’da yer alan oyunculara sahip olmanız, bu oyuncuların karşılaması gereken çok yüksek bir standart (ve) kriter. Eğer (Isner) bir Slam kazanamadıysa, insanlar bunun başarısız bir kariyer olduğunu düşünüyor ki ben buna katılmıyorum. Ama yine de anlıyorum çünkü Amerika teniste çok büyük bir ülke.”

Sırbistanlı 36 yaşındaki Djokovic’in 23 Büyük Slam unvanı bulunuyor ve gelecek pazar günü Flushing Meadows’da 10. finaline çıkmak istiyorsa, Amerika Açık’da ev sahibi ülkeden iki erkeği yenmesi gerekecek.

Taylor Fritz

Taylor Fritz

Amerika Açık’daki altıncı tur eyleminde Taylor Fritz, Frances Tiafoe ve Ben Shelton, Amerikalı tenisçileri Amerika Açık’ın son sekizine taşıyan ilk üç Amerikalı erkek oldu. Bu son kez 2005 yılında Andy Roddick, James Blake ve Robby Ginepri’nin bunu başardığı zamandı.

Andy Roddick’in 2003 Amerika Açık zaferi, Amerikalı bir erkeğin büyük tekler şampiyonası kazandığı son yıl oldu.

Taylor Fritz, dördüncü tur maçına çıkarken soyunma odasında beklerken, Tiafoe ve Shelton’ın zaferlerini televizyonda izledi ve bu, Fritz’i daha fazla motive etti, çünkü dışarıda kalmak istemiyordu.

25 yaşındaki Kaliforniyalı Fritz, 25 yaşındaki Marylandli Tiafoe ve 2022 NCAA şampiyonu olan 20 yaşındaki Shelton, Amerikan tenisi için umut vadeden bir dönemi temsil ediyorlar. Hepsi kendi başarılarına doğru benzersiz bir yol izliyorlar ve Amerikan tenisinin olumlu yönde ilerlediğini görüyorlar.

Son yıllarda Amerikalı kadınlar daha fazla başarı elde etti, bunun büyük bir nedeni Williams kardeşler, Sloane Stephens ve Sofia Kenin’dir. Şu anki Amerika Açık’da iki Amerikalı kadın, 2022 Fransız Açık finalisti Coco Gauff ve 2017 Amerika Açık’da bu aşamaya ulaşan Madison Keys, çeyrek finale yükseldi. 2017’de beş Amerikalı, ancak bu dört kadını içeren sekizde çeyrek finale yükseldiği yıl oldu.

Amerikalı erkek tenisinin bu canlanması, Amerika’daki tenis sporu için heyecan verici bir gelişmedir ve taraftarlar bu yetenekli oyuncular için geleceğin ne getireceğini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*