Madison Keys Jessica Pegula’yı yenerek ABD Açık’ta çeyrek finale yükseldi

Madison Keys Madison Keys

Pegula için bu mağlubiyet, bir Grand Slam hayal kırıklığı daha işaret ediyor. O her büyük turnuvada çeyrek finale yükseldi ama henüz son dörtte yer alamadı.

Madison Keys, sadece bir saat biraz fazla süren maçta, Jessica Pegula’yı 6-1, 6-3’lük setlerle mağlup ederek U.S. Open çeyrek finallerine yükseldi.

Keys, 17 numaralı seri başı ve 2017 yılında Flushing Meadows’ta ikinci olan isimdi. İlk servis puanlarının %77’sini çeviren Keys, kuvvetli vuruşlarıyla rallileri kısa tuttu – ortalama olarak sadece üç vuruşun biraz üzerinde – ve üçüncü seribaşı rakibini hızlıca mağlup etti.

Keys, bir arkadaşına karşı oynamanın zor olduğunu belirtti ancak “sonuçta her ikimiz de kazanmak istiyoruz. Kortta tamamen işimize odaklanıyoruz” dedi. Pegula için bu, bir Grand Slam hayal kırıklığı daha işaret ediyor. O her büyük turnuvada çeyrek finale yükseldi ama henüz son dörtte yer alamadı.

Madison Keys

Madison Keys

Keys’ çeyrek finaldeki rakibi, Wimbledon’ı kazandıktan sonra ikinci Grand Slam şampiyonluğu hayalini sürdüren 9 numaralı seri başı Çek Cumhuriyeti’nden Marketa Vondrousova olacak. Vondrousova, seribaşı olmayan Amerikalı Peyton Stearns’ü 6-7 (3), 6-3, 6-2 mağlup ederek bu hayalini sürdürdü.

“Gerçekten Wimby’den sonra bunu beklemiyordum, çok baskı vardı” dedi Vondrousova maç sonrası röportajında. “Neler olacağını görelim.”

Flushing Meadows’ta güneşli ve sıcak bir İşçi Bayramı’nda diğer dördüncü tur müsabakaları arasında, bir numaralı sıradaki savunma şampiyonu Carlos Alcaraz’ın 61. sıradaki İtalyan Matteo Arnaldi’ye karşı mücadelesi ve Iga Swiatek’in elenmesinin ardından WTA sıralamalarında yeni bir numara olacak olan Aryna Sabalenka’nın, 13 numaralı seri başı Daria Kasatkina’ya karşı mücadelesi bulunuyor. Ayrıca, üç numaralı seri başı Daniil Medvedev, 13 numaralı Alex de Minaur ile karşı karşıya gelecek.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*