Novak Djokovic yorgunluk nedeniyle Toronto’dan çekildi

Novak Djokovic Novak Djokovic

Novak Djokovic‘in çekilmesiyle, Wimbledon çeyrek finalistlerinden Chris Eubanks ana tabloya geçiyor.


Sezonun ilk ATP Masters 1000 etkinliği, Novak Djokovic olmadan gerçekleşecek. Turnuva, Dünya  2 numaralı oyuncusu Novak Djokovic  4 Ağustos’ta başlayacak olan Toronto’daki National Bank Open‘a yorgunluk nedeniyle çekildiğini Pazar günü duyurdu.

Kanada’da dört kez şampiyon olan Djokovic, son olarak 2018’de bu turnuvaya katılmıştı. Son iki yıl, COVID-19’a karşı aşı olmaması nedeniyle ülkeye girişine izin verilmemişti. Bir hafta önce Djokovic, Wimbledon‘da Carlos Alcaraz‘a karşı beş setlik ve neredeyse dört saatlik bir final maçını kaybederek, bu yılki Grand Slam turnuvalarında 20 maçlık kazanma serisine son vermişti.

“Kanada’da her zaman keyifli vakit geçirdim, ancak ekibimle görüştükten sonra, bu doğru kararın alınacağına inanıyoruz,” dedi Djokovic. “Turnuva direktörü Karl Hale’e bu karayı anlaması için teşekkür ediyorum. Gerçekten umarım gelecek yıllarda Kanada ve Toronto’ya dönerek harika taraftarlarının önünde oynayabilirim.”

Djokovic’in çekilmesiyle, Wimbledon çeyrek finalistlerinden Chris Eubanks, şu anda ATP sıralamasında 31. sıraya yükselerek ana tabloya katılıyor.

Djokovic

Djokovic

“Tabii ki, Novak’ın bu yıl National Bank Open’da oynamayacak olmasından hayal kırıklığı yaşıyoruz,” dedi Hale. “O inanılmaz bir oyuncu ve Sobeys Stadyumu’nda izlemek için sabırsızlıkla bekleyen taraftarlarımız olduğunu biliyoruz.

“Onu özleyeceğiz, ancak yine de bu yılki etkinliğimiz için dünya sıralamasının ilk 42 oyuncusundan 41’ini de içeren muhteşem bir oyuncu listemiz var.”

Djokovic, Cincinnati’de 12 Ağustos’ta başlayacak olan Western & Southern Open için hâlâ kayıt listesinde bulunuyor. Bu, 2021 yılından bu yana ABD topraklarında düzenlenen ilk turnuvası olması bekleniyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*