Marin Cilic, ara verdikten sonra ilk maçını Umag’da oynadı

Marin Cilic Marin Cilic

Marin Cilic, diz ameliyatından dolayı altı ay ara verdikten sonra, Ocak ayından bu yana ilk maçını Umag’da oynadı.

2014 Amerika Açık şampiyonu ve eski dünya 3 numarası, 201 gün sonra ilk maçında İtalyan Flavio Cobolli‘ye yenildi.

Marin Cilic belki kazanamamış olabilir, ancak Pazartesi günü Hırvatistan’ın Umag kentindeki toprak kort etkinliğinin ilk turunda İtalyan Flavio Cobolli‘ye 6-4, 6-3’lük setlerle yenilse de, kendi sahasında oldukça hoş bir geri dönüş yaptı.

Bu, Cilic‘in son maçıydı ve 201 gün önce, 4 Ocak’ta, Hindistan’ın Pune kentindeki açılış maçında Roberto Carballes Baena‘yı yeniden yendiği tarihti. Ancak orada sağ dizinden sakatlandı, bir sonraki maçından çekildi, hemen ameliyat oldu ve altı buçuk ay boyunca sahalardan uzak kaldı.

Ancak Umag‘da, kariyerinin en sevdiği etkinliklerden birine geri döndü, burası sadece 16 yaşındayken 2005 yılında ATP kariyerine başladığı yer değil, aynı zamanda 2012 yılında kariyerinin ilk ATP toprak kort unvanını kazandığı yerdi.

“Harika hissettiriyor. Turdan uzak kaldıktan sonra altı aydan fazla sürenin ardından gerçekten olumlu duygular.” dedi Cilic.

“Bu turnuva, 2005 yılında kariyerime başladığım yer ve şimdi geri dönüşü gerçekleştirmek gerçekten olumlu bir duygu. Bunun burada tekrar yapmak kesinlikle özel bir his.”

Pazartesi günü Cilic‘in en iyi performansından kesinlikle parlamalar vardı. İlk setin ortasında bir mola vermesine rağmen, Cobolli’nin 5-4’lük servis oyununda puan kırma şansı vardı, bu durumda durumu eşitleyecekti. Ancak 6-4, 3-1’de kısa bir yağmur gecikmesinden sonra, İtalyan oyuna konsantre kaldı ve sonunda 1 saat 51 dakikalık bir mücadelenin ardından maçı tamamladı.

Cilic korttan ayrılırken birçok imza verdi.

Cobolli, maç sonrası kort röportajında Cilic için “Onunla sahada olmak gerçekten büyük bir onur” dedi. “Bu akşamki maçı gerçekten keyif aldım ve şimdi Çarşamba günkü bir sonraki maçı bekliyorum.”

Marin Cilic

Marin Cilic

Diz sakatlığından dolayı Cilic’in sıralaması kesinlikle etkilendi. Eski dünya 3 numarası olan Cilic, 2023’e 17. sıradan girmişti, ancak şu anda 100. sıraya geriledi. En büyük düşüşler Haziran ayında geldi, önce Roland Garros‘tan sonra (burada yarı finale ulaşma puanlarını koruyamadı ve 22. sıradan 65. sıraya düştü) ve ardından bir hafta sonra (Queen’s Club’daki yarı final puanları düşüp 65. sıradan 100. sıraya düştü). Aslında, geçen yıl neredeyse Top 10’a geri dönmüştü ve Ekim ayında 13. sıraya kadar yükselmişti.

Ancak Cilic için yaz sert kort sezonu her zaman favori dönemlerden biri olmuştur. Kariyerinin en büyük başarılarından ikisini bu zaman diliminde kazandı: 2014’te Amerika Açık‘ta bir Grand Slam unvanı ve 2016’da Cincinnati‘da bir Masters 1000 unvanı.

Geçen yaz Flushing Meadows‘ta Carlos Alcaraz‘a dördüncü turda beş sete kadar zorlayarak neredeyse başka bir derin gitme başarısı elde etti – İspanyol daha sonra orada ilk Grand Slam unvanını kazandı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*