Novak Djokovic, ABD Açık’taki ilk tur galibiyetiyle 1.sıraya geri dönüyor

Novak Djokovic Novak Djokovic

36 yaşındaki Djokovic, ATP turunun zirvesinde toplamda 389 hafta geçirmiş bir rekora sahip bulunuyor.

NEW YORK – Novak Djokovic, kariyeri boyunca ATP dünya sıralamasının zirvesinde toplam 389 hafta geçiren 36 yaşındaki tenis efsanesi, ABD Açık‘taki ilk tur maçında Alexandre Muller‘ı 6-0, 6-2, 6-3’lük setlerle mağlup ederek bir kez daha zirveye dönüşünü garantiledi.

Bu başarıyı 24. Grand Slam tekler şampiyonluğunu kazanarak taçlandırmayı hedefliyor olsa da, genellikle “bir maç bir maç” şeklinde yaklaşıldığı teniste, Djokovic‘in anlık odaklanması hemen ödüllendirildi. (Bu ödülün sonuçları ertelenmiş bile olsa.)

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Sırp tenisçi, ilk kez 2011 yılında 1. sıralamasını kazandı ve toplam yedi sezon boyunca turun zirvesinde yer aldı, bu rekoru kırdı. En uzun No. 1 sıralaması süresi 122 hafta sürdü; sadece Ivan Lendl (157 hafta), Jimmy Connors (160 hafta) ve Roger Federer (237 hafta) daha uzun süre kesintisiz olarak sıralamada zirvede kalan oyuncular.

Pazartesi gecesi saat 1’e yaklaşan bir zamanda sona eren maç, Djokovic‘in 2021 finalinde Daniil Medvedev‘e kaybettikten sonra oynadığı ilk ABD Açık maçıydı. Djokovic kazansaydı, takvim yılı Grand Slam‘i tamamlayan oyuncu olacaktı.

“Harika bir şekilde başladım,” diyen Djokovic, büyüklerde 46 adet set galibiyeti elde eden ve Roger Federer‘ın rekorunu eşitleyen (sadece Andre Agassi daha fazla galibiyete sahip) oyuncu oldu.

Bu aynı zamanda Djokovic‘in Arthur Ashe Stadyumu‘ndaki 35. kariyer gece maçı galibiyetiydi.

Djokovic, “Kalan herkese de teşekkürler,” dedi. “Bu geç saatte burada olduğunuz için minnettarım.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*