Coco Gauff, Serena Williams’tan bu yana üst üste ABD Açık çeyrek finallerine ulaşan ilk isim

Coco Gauff Coco Gauff

Coco Gauff, yirmi yıldan uzun bir süre önce Serena Williams’tan bu yana üst üste ABD Açık çeyrek finallerine ulaşan ilk Amerikalı genç oldu

Coco Gauff, 19 yaşındaki Florida’lı genç bir tenisçi olarak, üst üste  iki yıl boyunca ABD Açık çeyrek finallerine ulaşan ilk Amerikalı genç oldu. Bu nedenle bir tenis kortunda işler karıştığında nasıl başa çıkacağını biliyor.

Caroline Wozniacki Pazar günü dördüncü turda Arthur Ashe Stadyumu’nda, Gauff’un bir çift çift hata ve bir tökezleme ile bir mola verdikten sonra bir şeyleri düşünmek için bir şansa ihtiyacı vardı.

Bu, Wozniacki’nin üst üste dört oyun alarak üçüncü sette bir mola almak için ilerlediği sırada oldu. Ve sonra, hata üstüne hata yapmasının bir sonucu olarak maç kayboluyormuş gibi görünse de, Gauff vuruşlarını düzeltti ve yol aldı. Son altı oyunu kazandı ve Wozniacki’yi 6-3, 3-6, 6-1’lik bir galibiyetle yendi. 33 yaşındaki iki çocuk annesi Wozniacki, yakın zamanda emeklilikten dönen bir isimdi.

“Sinirlenmeye başlamıştım. Aslında ona yönelik değildi. Sadece yeniden başlamam gerekiyordu,” dedi altıncı sıradaki Gauff. “O anda hiçbir şey duymak istemedim. Sadece ne yaptığımı düşünmek istedim.”

Bir sonraki rakibi 20 numaralı seri başı Jelena Ostapenko, 2017 Fransız Açık şampiyonu. Ostapenko, 23 Grand Slam şampiyonu Novak Djokovic’in, elemelerden gelen Borna Gojo’yu 6-2, 7-5, 6-4’lük bir galibiyet aldıktan sonra Pazar akşamı 3-6, 6-3, 6-1’lik bir galibiyetle yeniden başlatma şampiyonu Iga Swiatek’i yendi.

Djokovic, Salı günü Amerikalı 9 numaralı seribaşı Taylor Fritz ile karşı karşıya gelecek. Bu, Djokovic’in Flushing Meadows’ta 13. çeyrek finali olacak ve Fritz’in ilk olacak.

Gauff, büyük bir başarı olarak 2022 Fransız Açık’ta final oynayarak Swiatek’e kaybetmeden önce, son 16 maçının 15’ini kazandı. Bu koşu, Temmuz ayında Wimbledon’da ilk turda elenmesinin ardından geldi ve kariyerinin en büyük iki şampiyonluğunu, DC Open ve Cincinnati’de kazandı. Ayrıca, tam zamanlı antrenörü olarak Pere Riba’nın ve geçici danışman olarak tanımlanan Gilbert’in eklenmeye başlamasıyla örtüşüyor.

TV mikrofonları, geçen hafta boyunca Gauff’a karşı maçlarda düşüncelerini tekrar tekrar sunan Gilbert’i yakaladı.

Coco Gauff

Coco Gauff

Gauff, 2018 Avustralya Açık şampiyonu ve New York’ta iki kez ikinci olan Wozniacki’ye karşı, saldırgan olmak (Gilbert’in istediği) ve çok fazla şey yapmamak (Gilbert’in istediği) arasında doğru dengeyi bulmaya çalışıyordu.

Gauff, Gilbert’in “keşif raporlarının oldukça doğru olduğunu” söyledi. “Bazen bazı şeyleri değiştirmeniz gerekir. Bugün ben de bazı şeyleri değiştirmek zorunda kaldım.”

Sıcaklığın 90 Fahrenheit (32 Santigrat) dereceye ulaştığı, etkinliğin şu ana kadarki en sıcak günüydü ve Gauff ikinci sette 22 zorlanmadan hata yaparak hedefi ıskalamaya devam etti. Ancak son sette sadece sekiz hata yaparak bu durumu önemli ölçüde düzeltti. Üçüncü sette de Gauff galibiyetlerde 11-2’lik bir üstünlük sağladı.

“O her zaman harika bir atlet olmuştur. Her zaman backhand’i, servisi ve mücadele ruhu vardı,” dedi Wozniacki. “Şu anda her şeyin onun için bir araya geldiğini hissediyorum.”

Üçüncü sette, oyun alanını gölgeler kapladığında, Wozniacki topu görmek zorlaştığı için stadyum ışıklarının açılmasını talep etti. Ne yazık ki, talebi karşılanmadı.

Wozniacki’yi mağlup ederek, Gauff şampiyonada ilerlemeye ve Jelena Ostapenko ile çeyrek finalde karşılaşmaya devam ediyor, Ostapenko 2017 Fransız Açık şampiyonu.

Erkeklerde Amerikalı oyuncular, Frances Tiafoe, Ben Shelton ve Taylor Fritz’in çeyrek finale yükselmesiyle etkin bir şekilde kendilerini hissettiriyorlar. Fritz’in İsviçreli eleme Dominic Stricker karşısındaki galibiyeti, 2005’ten beri çeyrek finallerde en fazla Amerikalı erkek olduğunu işaret ediyor.

Shelton’ın çeyrek finallere çıkışı özellikle dikkat çekiciydi ve en hızlı servisleriyle gücünü sergilediği görüldü.

Gauff’un zaferi ve Amerikalı erkeklerin güçlü performansları, heyecan verici bir ABD Açık’a katkı sağlıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*