Novak Djokovic, Carlos Alcaraz Wimbledon rövanşı Cincinnati’de

Novak Djokovic and Carlos Alcaraz Novak Djokovic and Carlos Alcaraz

Djokovic bu hafta Batı ve Güney Açık için Amerika’ya dönüyor. Üst sıralardaki Carlos Alcaraz ile bir başka önemli finalde karşılaşacak mı? Erkekler önizlememiz.

Kanada Masters etkinlikleri sona ererken, Western & Southern Open çoktan sona eriyor. Finaller Pazar günü Montreal ve Toronto‘da gerçekleşecek ve aynı zamanda ilk tur maçları Mason, Ohio‘da devam edecek.

Turnuvalar aslında birbirlerinin uzantısı olarak üç şehre yayılmış iki haftalık büyük bir sert kort etkinliğine dönüşüyor. Ancak Mason‘da erkekler tarafında önemli bir fark var: Aşı kısıtlamalarından kurtulan Novak Djokovic, 2021’den bu yana ABD’deki ilk turnuvasını oynayacak. En iyi seribaşı Carlos Alcaraz ile Wimbledon finalinin rövanşını görebilir miyiz? İşte erkekler kurasına bir bakış.

İlk Çeyrek

Alcaraz üst üste ikinci kez Toronto‘daki sert kort yaz turnuvasına tam anlamıyla kükreyerek başlayamadı. Ben Shelton‘a karşı istikrarsızdı, Hubert Hurkacz‘a neredeyse kaybediyordu ve Tommy Paul‘e kaybetti. Geçen yıl Cincy‘de de daha iyi değildi ve çeyrek finalde Cameron Norrie‘ye elendi. Çok da önemli değildi çünkü Amerika Açık‘ı kazanmaya devam etti.

Alcaraz bu sefer biraz daha hızlı olabilir mi? Yarı finale giden yolu şöyle görünebilir: İkinci turda John Isner; 16. turda Tommy Paul ile bir şans daha; ve çeyrek finalde Casper Ruud ile geçen yılki ABD Açık finalinin rövanşı.

Ayrıca burada: Pazar günü Tallon Griekspoor‘a karşı oynayacak olan Frances Tiafoe.

Yarı finalist: Alcaraz

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Andrey Rublev (@andreyrublev)’in paylaştığı bir gönderi

İkinci Çeyrek

Alcaraz gibi, hatta daha da fazlası, bu bölümdeki en iyi iki seribaşı Stefanos Tsitsipas ve Andrey Rublev de Toronto‘da tökezledi; her ikisi de ilk turda kaybetti. Ancak her ikisinin de Cincinnati‘de başarılı bir geçmişi var. Rublev 2021’de final oynarken, Tsitsipas da 2022’de aynı başarıyı gösterdi.

Mark Philippoussis ile yeni bir koçluk anlaşmasına devam edecek olan Tsitsipas, ya Chris Eubanks (Wimbledon’da onu yenen adam) ya da Ben Shelton ile başlayacak. Rublev, 16. turda bir zamanlar çiftlerdeki partneri olan Karen Khachanov ile karşılaşabilir.

İzlenmesi gereken ilk tur maçları: EubanksShelton, Sebastian Korda – son şampiyon Borna Coric , KhachanovAndy Murray

Yarı finalist: Rublev

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Medvedev Daniil (@medwed33)’in paylaştığı bir gönderi

Üçüncü Çeyrek

Bir temayı devam ettirmek gerekirse, bu çeyreğin başrol oyuncuları Daniil Medvedev ve Holger Rune de kuzeyde hayal kırıklığı yaratan sonuçlar aldı. Rune açılış maçını Marcos Giron‘a kaybederken, Medvedev de Alex De Minaur karşısında 5-1’lik eşitlik bozma üstünlüğünü kaybetti.

Özellikle Medvedev işleri hızla yoluna koymak isteyecektir. Bu, 2019’da Cincy‘de şampiyonluk kazanan, kendini sert kort uzmanı ilan eden Medvedev için sezonun en önemli zamanı. Lorenzo Musetti ya da Washington şampiyonu Dan Evans ile karşılaşacak.

İzlenmesi gereken ilk tur maçları: Felix Auger AliassimeMatteo Berrettini, Alexander ZverevGrigor Dimitrov

Yarı finalist: Medvedev

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Novak Djokovic (@djokernole)’in paylaştığı bir gönderi

Dördüncü Çeyrek

Djokovic 2022’nin başlarında dünyanın büyük bir kısmında istenmeyen adam ilan edilmişti, ancak Cincy‘de Amerika’ya döndüğünde sıcak bir karşılama alacağını tahmin ediyorum. İki numaralı seribaşı burada yedi kez final oynadı ve iki kez kazandı; en son 2020’de, pandeminin zirvesindeyken Flushing Meadows‘a taşındı.

Djokovic 2017’de ilk kez Wimbledon‘ı kazanmadan ABD‘ye gelecek. Bu onu yılın son Slam‘ini kazanmak için biraz daha motive edecek mi? Bu hafta yolu ikinci turda Alejandro Davidovich Fokina; 16 turunda Norrie, Gael Monfils veya Alex De Minaur; ve çeyrek finalde Jannik Sinner veya Taylor Fritz‘den geçebilir.

İzlenecek ilk tur maçları: NorrieMonfils, FritzJiri Lehecka, De MinaurJ.J. Wolf

Yarı finalist: Djokovic

 

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Djokovic ve Alcaraz Davis Kupası Finalleri grup aşamasında tekrar karşılaşacak - Tenis Haber
  2. Novak Djokovic, ilk ABD maçı Ohio çiftlerde kaybetti - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*