Daniil Medvedev Cincinnati’de rakibi Carlos Alcaraz’a karşı aşırı hazırlık yapmıyor

Medvedev Medvedev

Eski dünya 1 numarası Medvedev, 2023’te son Wimbledon şampiyonuna karşı iki büyük yenilgi aldı ancak Western & Southern Open’a geri dönerken daha çok sahaya odaklanıyor.

CINCINNATI, Ohio – Carlos Alcaraz‘a karşı Wimbledon yarı finalinde aldığı yenilginin üzerinden bir ay geçen Daniil Medvedev, dünya 1 numarasının sahada nerede durduğunun farkında, ancak Western & Southern Open‘da her ikisine de aynı ölçüde hazırlanıyor.

Toronto’dan yeni dönmüş olan Medvedev, Pazar günkü Medya Röportajı sırasında antrenman ile ilgili olarak “Bu her zaman bir denge” dedi, “çünkü şu andan itibaren her antrenman yaptığımda, diğer tarafta Carlos‘un olduğunu düşünebilirim, peki ne yapmalıyım?

“Diğer bir soru ise Carlos’a ulaşmak için muhtemelen yarı final ya da final oynayacaksınız ve bu yüzden daha önce başka adamları yenmeniz gerekiyor ve onlarla Carlos’la oynadığım gibi oynayıp oynamayacağımdan emin değilim. Carlos’la biraz daha fazla risk almak zorundasınız ama diğerleriyle emin değilim. Yani her zaman bir denge söz konusu, yani sadece Carlos’u düşünüp ilk turda kaybettiğinizde ‘En azından Carlos’a karşı hazırlıklıydım’ diye düşünmüyorsunuz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Medvedev Daniil (@medwed33)’in paylaştığı bir gönderi

2023’te üçüncü sırada yer alan 2019 Batı ve Güney Açık galibi, 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic‘in kura çekiminde yer aldığı finale kadar Alcaraz için endişelenmek zorunda kalmayacak, ancak BNP Paribas Açık finalindeki yenilgi de dahil olmak üzere İspanyol rakibine beş set kaybetmiş olan Medvedev, İspanyol rakibine odaklandığı için affedilebilir.

Bu her zaman bir dengedir, yani sadece Carlos’u düşünüp ilk turda kaybettiğinizde “En azından Carlos’a karşı hazırlıklıydım!” diye düşünmezsiniz.

“O oynadığında ve biz bir restoranda oturup izlediğimizde, ‘Bunu gördün mü?’ gibi çok fazla tartışmıyoruz. Daha çok taraftar gibiyiz, bakıyoruz ve ne olduğunu görüyoruz. Örneğin Tommy Paul, Carlos’un başına ilk kez bela açmıyordu, bu yüzden ne yapacağını görmek ilginç olabilir.”

Medvedev, Paul‘den bir şeyler öğrenmeye çalışırken, kendisine karşı oynadıkları maçlarda Alcaraz‘ı taklit etmeye çalıştıkları için sahaya biraz gölge düşürmekten de kendini alamadı.

“Ayrıca, örneğin Carlos’un Indian Wells’te bana karşı çok fazla drop shot yapması ve ardından Miami’de herkesin bana karşı drop shot yaptığını hissetmem de ilginç. ‘Evet ama sen de Carlos gibi yapmalısın, yoksa ben de orada olurum ve kazananı vururum’ dedim ve Miami’yi kazandım!”

ABD Açık öncesi hazırlıklarının daha ciddi bir aşamasına giren Medvedev, Cincinnati‘deki ilk antrenmanına, Alex De Minaur‘a iki setlik zorlu bir çeyrek finalde yenildiği National Bank Open‘da elde ettiğinden daha fazla veri ile yaklaşacak.

“Turnuvadan önce Toronto’da antrenman yaparken, çim korttan geldiğinizde ve bu ilk [sert kort] turnuvanız olduğunda her zaman farklıdır,” diye açıkladı 27 yaşındaki oyuncu. “Bu yüzden antrenmanlarda hiçbir şey beklemiyordum ve sadece maçların başlamasını bekliyordum; işte o zaman her şeyi nasıl yaptığınızı görüyorsunuz.

“Şimdi ‘Toronto’da üç maç yaptım’ diyebiliyorum ve rakibimi zora sokabileceğim atışları biraz kaçırdığımı hissettim. Antrenman yaptığım iki-üç gün içinde bunun üzerinde çalışacağım ve umarım bunu turnuvaya entegre edeceğim.”

Ancak Dan Evans ya da Lorenzo Musetti‘ye karşı açılış maçına çıkacak olan Medvedev için, Amerika Açık‘ta mümkün olduğunca çok maç kazanmayı hedeflediği için maç oyunu her şeyden önemli.

“Mesele şu ki, antrenman yapmak turnuvadan çok farklı,” diye gülümseyerek itiraf etti. “Antrenmanda bir şey üzerinde çalışmaya çalışıyorsunuz, ancak bunu maçta yapamıyorsanız gerçekten bir önemi yok. Yine de yapmaya çalıştığınız şey bu!”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*